"Dajte Novaku šansu da objasni šta je hteo"

Džim Kurijer, dvostruki šampion Australijan opena, apelovao je na javnost u Australiji da imaju razumevanja za Novaka Đokovića.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pročitajte još:

* Lajović: Đoković je izneo molbe, a ne zahteve – mediji su od starta protiv turnira

* "Zašto vole da mrze Novaka Đokovića?"

* "Novak je jedini stao u našu odbranu"

Bivši broj jedan, koji je trofej u Melburnu osvajao 1992. i 1993. godine, kaže da Novak nije uradio ništa u svoju korist i da je hteo samo da pomogne kolegama.

Đoković se putem mejla obratio direktoru Tenis Australija Kregu Tajliju, sa listom sugestija šta bi moglo da se učini da se igračima olakšaju uslovi u karantinu.

Deo javnosti je reagovao negativno, pojedini su ga optužili da je to bio "sebičan i nezahvalan čin", u periodu krize sa koronavirusom u Australiji, a Novak je bio primoran da se javnosti obrati pismom u kojem je pojasnio čitavu situaciju.

Kurijer je otuda zatražio od publike u Australiji da razume Novakov čin.

"Novak je načinio poseban napor da ustane za prava drugih u Australiji. On je bio lider i mislim da je u javnosti to pogrešno shvaćeno. Nadam se da će mu publika u Australiji oprostiti i dati makar još jednu šansu da objasni šta je hteo", kaže Kurijer.

On je dodao i da je svestan da mnoge reakcije nemaju veze sa temom i da se prosto radi o navijačkim strastima.

"Novak je osetiljiv na javno mišljenje. Troši mnogo energije na to i sudeći po onome što je uradio na terenu, trebalo bi da bude obožavan od strane navijača. Ipak, on se pojavio u vreme kada se teniska baza podelila na navijače Rodžera Federera i Rafe Nadala", zaključio je Kurijer.

Đoković je će od 2. do 6. februara predvoditi tim Srbije na ATP kupu, a od 8. do 21. februara brani trofej i na Australijan openu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.