Teniseri pristižu, učešće Endija Marija pod znakom pitanja

Najbolji svetski teniseri počeli su da pristužu u Australiju kako bi odradili dvonedeljni karantin pre početka turnira u Melburnu i Australijan opena.

MTIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Novak Đoković u karantinu

Među igračima koji su već doputovali u Melburn, gde će se igrati svi turniri, jeste i dvostruka šampionka Viktorija Azarenka koja je bila na jednom od 15 čartera koji unajmio Teniski savez Australije kako bi doveo tenisere u tu zemlju.

I želela je da svi znaju da joj je drago što je u Australiji uprkos svim ograničenjima zbog korona virusa i dvonedeljnom karantinu u Melburnu.

"U Melburnu sam. Hvala svima koji ste to omogućili. Mogu samo da zamislim koliko je sati rada i kompromisa bilo potrebno da bismo bili ovde", napisala je Azarenka na Tviteru uz objavljenu fotografiju s pogledom na centar grada.

I Švajcarac Stan Vavrinka, koji je osvojio Australijan open 2014, objavio je fotografiju sa još dvojicom igrača, baš kao i Elina Svitolina koja je objavila video iz svog hotelskog apartmana.

Čarteri i rani dolasci deo su pokušaja Teniskog saveza Australije da se prvi grend slem održi uprkos zabrani medjunarodnih letova. Da bi se ukrcali na čarter, igrači moraju biti negativni na koronavirus, a biće testirani ponovo po dolasku i još nekoliko puta tokom karantina.

Za razliku od tenisera koji su već stigli, tu sreću nije imao Britanac Endi Mari koji je nekoliko dana pre planiranog leta za Melburn bio pozitivan na koronavirus.

Trostruki Grend slem šampion je u izolaciji, a Teniski savez Australije je saopštio da će Mari propustiti čarter letove i da neće moći da prođe karantin sa ostalim igračima tako da su njegove šanse da se pojavi na turniru pod velikim znakom pitanja.

Pozitivna na koronavirus je i Amerikanka Medison Kiz, kao i njen sunarodnik Tenis Sandgren, ali je on dobio dozvolu da leti za Melburn.

Žreb za Otvoreno prvenstvo Australije održaće se 4. februara, četiri dana pre početka turnira koji se završava 21. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.