Španija ima novog Nadala

Mladi španski teniser Karlos Alkaras će na ovogodišnjem Australijan openu zabeležiti prvi nastup na jednom Grend slem turniru.

MTIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ANTONIO LACERDA
EPA-EFE/ANTONIO LACERDA

Ovog 17-godišnjeg momka iz Mursije mnogi vide kao veliku nadu "belog sporta".

Alkaras će u Melburnu postati prvi igrač, rođen 2003. godine, koji će igrati na najvećem teniskom takmičenju.

Španac će imati 17 godina, devet meseci i tri dana. Podsetimo, članovi "velike trojke" su, takođe, imali po 17 godina kada su zaigrali na Grend slemu.

Nadal je debitovao na Vimbldonu 2003, Novak Đoković na Australijan openu 2005, a Rodžer Federer na Rolan Garosu 1999. godine.

Alkaras je do glavnog žreba stigao trijumfom nad Ugom Dalijenom. Njegovom karijerom za sada rukovodi Huan Karlos Ferero.

"U karantinu ću biti dve nedelje i iz sobe ću moći da izlazim samo pet sati dnevno. Ne znam više od toga, time se bavi Huan Karlos", rekao je Alkaras.

Šta mu je rekao Ferero nakon pobede nad Dalijenom?

"Bio je veoma srećan, hrabrili smo se, grlili... Ispričao mi je jednu anegdotu, ima još dosta stvari da mi kaže, koje će mi biti važne, jer ih je sve proživeo. Sada sam ja na redu. Mislim da sam zreo da se suočim sa bilo kojim teniserom. Pokušavam da se nosim sa raznim situacijama što je bolje moguće i ide mi dobro", dodao je Alkaras.

Od Alkarasa Španci mnogo očekuju, između ostalih i Toni Nadal.

"Karlos Alkaras je postao ne samo velika nada, već prirodna zamena za Rafaela", napisao je u svojoj kolumni nedavno Toni Nadal.

Alkaras je trenutno 139. igrač planete, a dobar rezultat u Australiji mogao bi da mu donese i status Top 100 igrača, što bi, za njegove godine, bila velika stvar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.