"Novak je kompaktniji od Federera i Nadala, on je glavobolja za Rafu"

Huan Karlos Ferero, nekada prvi teniser sveta, nedavno je u jednom podkastu u Španiji pričao o članovime "velike trojke", Federeru, Đokoviću i Nadalu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Ferero će u Melburnu biti u ulozi trenera velike nade španskog tenisa, 17-godišnjeg Karlosa Alkaraza, koji je kroz kvalifikacije izborio učešće u glavnom žrebu.

Huan Karlos, koji je bio šampion Rolan Garosa 2003. godine, ima zanimljiva zapažanja u vezi trojice najboljih igrača svih vremena.

"Federer je igrač koji čini da se uvek osećam sitno na terenu, on je, po meni, najbolji igrač u istoriji tenisa", kaže Ferero. Španac nema dilemu da je "velika trojka" nešto najbolje što se u tenisu ikada dogodilo, ali kaže da se međusobno razlikuju. "Novak je najkompaktniji u pomenutoj trojci, fizički je gotovo savršen. Pravi je atleta, ima odličnu visini, težinu i neverovatnu fleksibilnost. Igra takođe dobro na svim podlogama. On je jedan od onih koji je glavobolja za Rafu Nadala. A druge strane, Rafa je fizički odličan, ali mentalno možda i najbolji u ovoj trojci", zaključio je Ferero.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.