Masters u Indijan Velsu bi opet mogao da bude otkazan

Mastersa u Indijan Velsu nije bilo ove, a postoji opasnost da ga ne bude ni naredne sezone.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Al Bello/Getty Images
Photo by Al Bello/Getty Images

Pomeranje termina početka Australijan opena moglo bi da ima domino efekat na druga takmičenja u novoj teniskoj sezoni, a neki turniri su u opasnosti čak i da budu otkazani.

Kako prenosi "Ekip", čelnici ATP rade grozničavo na sastavljanju kalendara za novu sezonu, ali stvari ne idu glatko s obzirom na novi talas pandemije koronavirusa.

Imajući u vidu da je najavljeno da će Australijan open početi 8. februara, to će značajno ući u termin nekih drugih takmičenja, koja su planirana za početak drugog meseca u 2020.

Ono što posebno zabrinjava čelnike ATP je situacija sa prvim mastersom sezone, u Indijan Velsu koji se po tradiciji igra početkom marta.

Situacija sa pandemijom koronavirusa u Kaliforniji nije nimalo dobra u poslednjih nekoliko nedelja, bolnice su prepune i lako je moguće da turnira ne bude ni ove, kao što je bio slučaj i prošle sezone.

Ipak, nadu daje to što do marta ima još dosta i situiacija može da se promeni.

S druge strane, pomeranje početka prvog grend slema sezone moglo bi da utiče i na to da turniru u Monpeljeu, Roterdamu i Marseju budu odloženi za neki drugi datum.

Veruje se da bi termin za Monpelje bio od 22. do 28. februara, Roterdam od 1. do 7. marta, a u Marseju bi se igralo od 8. do 14. marta.

To bi uticalo i na pomeranje početka sezone turnira na šljaci koji kreću od Južne Amerike, pa bi takmičenja u Kordobi, Santijago de Čileu i Akapulku mogla da dobiju drugi prostor u kalendaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.