"Đoković je imao dobru nameru, Kirjosa ne poštujem kao ljudsko biće"

Bivša britanska teniserka Anabel Kroft stala je u odbranu Novaka Đokovića i kritikovala Nika Kirjosa.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Scott Barbour/Getty Images
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Britanka je govorila o napadima Nika Kirjosa na kolege zbog, prema njegovom mišljenju, neodgovornog ponašanja tokom pandemije koronavirusa.

Kirjos se nedavno povukao sa US opena i usput "bocnuo" kolege o kojima je i ranije negativno pričao – Đokovića, Dominika Tima, Bornu Ćorića...

"On je zauzeo poziciju moraliste i jako često ga možemo čuti, a ja bih rekla da je on nestvarno bezobrazan i zloban prema određenom broju svojih kolega. On je redovno napadao Đokovića i Tima, a nedavno sam videla da je Bornu Ćorića nazvao maloumnim i najdosadnijim igračem za gledanje", rekla je Kroft za "talkSPORT".

Kroft je Kirjosa nazvala zlikovcem.

"On je veoma pričljiv i to što radi privlači mnogo pažnje. On je sebe, na neki način, pretvorio u lošeg momka, u zlikovca, a sada pokušava da bude moralno iznad svih... Moram da kažem da posle svega što je uradio ja sigurno neću biti ta koja će poštovati to što sada radi"
, dodala je Kroft i nastavila:

"Ne znam odakle je snimio taj video, gde god da je u Australiji, a mogu da razumem ako je on tamo a tamo je dosta loša situacija (sa koronavirusom). Oni su u karantinu, policijski čas je od 20.00, pa je možda odustao od US opena zbog naroda u Australiji".

Pedesetčetvorogodišnja Kroft je Kirjosa obeležila i kao lošu osobu.

"Na kraju krajeva ja njega ne poštujem kao ljudsko biće zbog toga kako se ponaša na terenu, tako da mi je teško da ga slušam kako priča o tome o čemu je pričao", jasna je Kroft.

Britanka je govorila i odogovornosti za sve što se desilo na Adrija turu.

"Verujem da je (Novak) pokušavao da uradi ispravnu stvar. Želeo je da vrati tenis pred publiku i tada u Srbiji nije bilo mnogo slučajeva (zaraženih), ali mislim da se na društvenim mrežama moglo videti kako oni plešu u klubovima, skidaju majice i grle se, kao što su se naravno grlili i na terenu. Stvari su zbog toga postale loše, neki igrači su bili pozitivni, kao i on, uz svoju ženu",
rekla je Kroft i zaključila:

"Ali, ja verujem da je imao dobru nameru. Vlada Srbije mu je rekla da je okej da organizuje turnir, a on je, jelte, malo prenaglio i to je sve loše uticalo na njegov imidž".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.