"To je bila bomba, bio sam šokiran; Đoković se dobro stara o nama"

Dva najveća problema u svetu tenisa trenutno su finansijska nesigurnost i potez Rolan Garosa.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Matthias Hangst/Getty Images
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Pročitajte još Novak predvodi talas pomoći za tenisere koji su ostali bez ikakvog novca

O najvećim problemima sa kojima se tenis suočava je u intervjuu za Eurosport pričao belgijski teniser David Gofan.

Gofan se osvrnuo na situaciju koja je nastala zbog nikada ranije viđene krize u tom sportu.

"Svi želimo najbolje za turneju i za igrače. Sigurno je da nije svima isto. Novak Đoković (predsednik Saveta igrača) i Vašek Pospišil se dobro staraju o nama. Oni su ti koji uvek pregovaraju sa ATP", rekao je Gofan.

Tenis je suspendovan barem do 13. jula, a do tada će svi bodovi biti "zamrznuti".

"Komplikovana je to situacija, na sve utiče drugačije. Neki su mogli da osvajaju bodove, neki su morali da ih brane. Prema nekima to nije fer, ali najpoštenije je bilo da dođe do 'zamrznuća'. Videćemo, ali sigurno je da će biti adaptacija kada se sve nastavi", jasan je deseti teniser planete.

Rolan Garos je napravio neverovatan potez pošto je, bez dogovora sa praktično bilo kim, pomerio datum održavanja svog turnira na 20. septembar.

"To je bila jedna bomba. Niko nije očekivao takvu odluku, jer se nije čak ni spekulisalo o odlaganju. Sve se odvilo veoma brzo. Rolan Garos je pokušao da sačuva svoju kožu i doneo je odluku bez da je ATP ili igrače uopšte obavestio, bio sam šokiran. Razumem razlog, ali ne razumem način. Najbolje bi bilo da se Grend slem turniri i ATP dogovore oko novog rasporeda, ali to neće biti lako", objašnjava Gofan.

Problem je nastao što prema novom rasporedu Rolan Garos "pada" samo nedelju dana tokom US opena, a usred egzibicionog turnira u Bostonu, Lejver kupa.

"Biće teško. Ako se to desi, trebalo bi već sada da krenete da se pripremate fizički. Četiri nedelje grend slemova, na tri dobijena seta, pa još promena podloge... Moraćemo da budemo baš spremni",
zaključio je David.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.