Federer: Imam 38 godina, ali volim i da učim od klinaca

Dok su Novak Đoković i Rafael Nadal u Madridu na Dejvis kup finalu, Rodžer Federer i Aleksander Zverev su u Argentini gde će u sredu odigrati meč.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Alex Burstow/Getty Images
Photo by Alex Burstow/Getty Images

U pitanju je egzibicija koju će Švajcarac i Nemac odigrati u centru "Parke Roka" u Buenos Ajresu, čiji je kapacitet 15.500 mesta.

Federer i Zverev su pričali o predstojećem meču, a Federera su najvviše pitali o tome koliko još planira da se aktivno bavi tenisom.

"Nisam verovao da ću igrati u ovim godinama. Ranije sam predviđao da nikako neću igrati u 38. ili 39, ali evo me, i dalje sam tu. Srećan sam što sam u dalje u igri. Imao sam dve odlične godine sa fizičkog aspekta tako da moram da budem zadovoljan", izjavio je Federer.

On je rekao da bez obzira na godine i dalje uči u tenisu.

"Svaka generacija donosi nešto novo, možda što se tiče snage udaraca, kretanja, taktičkih elemenata. I dalje imam osećaj da mogu da napredujem. Uvek možete nešto novo da naučite i to je ono što činim", dodao je Rodžer.

Treći teniser sveta je obećao da će u meču sa Federerom u nekim stvarima eksperimentisati.

"Neću samo izaći na teren i igrati običan teniski meč. Ovom prilikom ću izaći kako bih uživao u igri ali ću svakako isprobati i neke nove detalje", zagonetan je Švajcarac.

Kada je reč o povlačenju, kaže da ne zna kada će podvući crtu ispod briljantne karijere.

"Nema pravila. Ponašate se prema osećaju, ne znam da li ću to objaviti uskoro, kasnije ili iznenada, kada odlučim. Sve zavisi od mog zdravlja, porodice, pomalo i od rezultata", zaključio je Rodžer.

Zverev je rekao da se nada da će Federer još igrati.

"Većina nas igrača uglavnom gubimo mečeve od njega, ali svi se nadamo da se još neće povući. Želimo ga i dalje na terenu, što je duže moguće", poručio je Zverev, koji je zamenio u egzibiciji Huana Martina del Potra, koji je morao da otkaže učeće zbog problema sa povredom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.