Spektakl pripao Timu – Đoković protiv Federera za polufinale!

Novak Đoković poražen je od Dominika Tima posle tri seta u drugom kolu Završnog mastersa u Londonu.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Julian Finney/Getty Images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Srpski teniser izgubio je posle velike borbe, preokreta i skoro tri sata igre – 7:6 (5), 3:6, 6:7 (5).

Ovaj poraz znači da će Đoković protiv Rodžera Federera igrati za plasman u polufinale.

Klasik između srpkog i švajcarskog tenisera na programu je u četvrtak, najverovatnije u 21h, a satnica će kasnije biti i zvanično potvrđena.

Na startu meča gledali smo ujednačen tenis i bez mnogo atraktivnih poena. Kako se set bližio kraju tako su Novak i Dominik dizali nivo igre.

Đoković je prvi napravio brejk, ali je Tim ekspresno uzvratio i time pokazao da drugom teniseru sveta neće biti nimalo lako.

Borba se opasno rasplamsala, gledali smo sjajne poene i veoma ujednačenu igru. Pošteno, pobednika prvog seta odlučio je taj-brejk.

Da je "gospodar" taj-brejkova Đoković je još jednom pokazao. Srpski teniser odigrao je koliko mu je bilo potrebno, Tim je neočekivano grešio i prvi set pripada Novaku – 7:6 (5).

Đokoviću neočekivano pada koncentracija na startu drugog seta. Tim koristi to, dolazi do brejka i diže igru na neki novi nivo.

Novak nije imao nijednu šansu da vrati brejk i Tim furioznom igrom dolazi do 1-1 (7:6 (5), 3:6). Srpski teniser morao je nešto da promeni kako bi zabeležio drugu pobedu na ovogodišnjem izdanju Završnog mastersa.

Nije Đoković mnogo toga promenio na startu trećeg seta. Austrijanac je odmah napravio brejk i time stavio u dodatni problem našeg tenisera. Ipak, Novak uspeva da se povrati i izjednači na 3:3.

Od trenutka usledila je još dramatičnija predstava dvojice sjajnih igrača. Tim je uspeo prvi da dođe do brejka i prilike da servira za pobedu, ali je Đoković odmah uzvratio ribrejkom i ušlo se u 13. gem.

Novak je mnogo bolje krenuo i poveo sa 3:0, međutim Dominik uspeva da se vrati i povede 6:4. Prvu meč loptu nije iskoristio, ali zato jeste drugu i dolazi do velike pobede i plasmana u polufinale.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.