"To što su uradili Đoković i Nadal je neverovatno... Rekordi su tu da bi se obarali"

Švajcarski teniser Rodžer Federer pričao je borbama za trofeje sa najvećim rivalima.

LNIzvor: B92
Podeli
(Photo by Clive Mason/Getty Images)
(Photo by Clive Mason/Getty Images)

Federer je istakao da želi da se nadmeće za još trofeja, pogotovo onih na Grend slemu.

"Pokušavam da ostvarim uspeh u stvarima koje mogu da kontrolišem", kazao je Federer za "CGTN" osvrnuvši se na finale Vimbldona u kojem je izgubio od Novaka Đokovića iako je imao meč lopte na servisu u petom setu.

"Bilo je kul doći do 100. titule u Dubaiju ove godine. To je bilo nešto posebno za mene. Znate, svaki rekord je tu da bi se oborio, i tako u nedogled".

On je pohvalio dva najveća rivala, Novaka i Rafaela Nadala.

"Ono što su Rafa i Novak uradili je neverovatno i suludo i oni će napraviti još uspeha, u to sam uveren. Ali, ja sam na Turu i pokušavam da povećam prednost, ali sam tu i da bih osvajao još više slemova i drugih titula i dobro se zabavljao", istakao je Rodžer.

Trenutno treći teniser planete govorio je o "narednoj generaciji", koja je na Mastersu u Šangaju napravila veliki uspeh.

"Ta 'naredna generacija' kuca na vrata. Dosta toga se dešava, ali ja uživam u rivalstvu sa Novakom, Rafom i ostalima. Uživam u igri sa rivalima, imamo toliko napisanih priča i odličnih duela", jasan je bio Federer.

Nije hteo da preterano ulazi u to koliko će se još baviti profesionalnim tenisom.

"Moj fitnes trener mi uvek govori da kada budem mislio da mi je ostalo samo godinu dana do kraja karijere neću više morati da se bavim fitnesom, već da ću samo igrati turnire i uživati. To ću i uraditi, ali sada, u decembru, planiram dosta naporne treninge, kao i u proleće", zaključio je Rodžer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.