Novak Đoković

"Tužno je to što je Đoković sa 36 i dalje najbolji"

Engleski "Dejli Mejl" bavio se aktuelnim stanjem u svetu tenisa, gde i dalje dominira čovek po imenu Novak Đoković.

MTIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Kai Foesterling
EPA-EFE/Kai Foesterling

Naslov glasi: "Tužno je što je Novak Đoković sa 36 godina i dalje najbolji na terenu", a autor teksta u nastavku ističe da je razgovarao sa svojim prijateljem, nekadašnjim Top 10 igračem.

"Kakav je bio stav ovog igrača, koji je imao uspešnu karijeru između dva veka, o današnjoj eliti ne računajući Đokovića i Alkarasa? Tačan termin koji je upotrebio nije prikladan za štampu i, recimo, da je daleko od pozitivnog", piše autor.

Navodi se da je Novak ove sezone igrao samo šest turnira koji nisu Grend slemovi i da to nije iznenađenje, pošto i dalje postiže ono što je njegov cilj – obara rekorde, naročito one Grend slem, kojih je sakupio 24 do sada.

"Kako to da pomogne ATP turu da maksimizuje zaradu od TV prava i sponzorstava ako broj 1 retko učestvuje. Odigrao je samo šest turnira van Grend slemova u celoj sezoni do sada", stoji u tekstu.

"Priznajući njegovu briljantnost, moj prijatelj, bivši član Top 10, ističe da će Srbin uskoro biti bliži 37. nego 36. godini i da bi zaista trebalo da bude više pravih izazivača", dodaje autor.

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Dalje se navode činjenice, koje kažu da je Novak u tekućoj sezoni izgubio samo od Alkarasa u finalu Vimbldona, od Runea u Rimu, te Medvedeva u Dubaiju.

Ako se pogleda forma Runea, deluje da je Danac daleko od novog skalpa, Medvedev u poslednje vreme, ne računajući to polufinale Dubaija, konstantno gubi od Novaka.

Cicipas je pobedio u dva od prva tri susreta protiv Đokovića, da bi potom izgubio 10 zaredom. Slična je priča i sa Zverevim, koji je od 2-2 sada došao do skora 4-8 protiv Novaka.

Što se tiče Rubljova, Sinera i Frica, oni su daleko iza i svi zajedno protiv srpskog asa imaju učinak 1-15.

Pozitivan skor praktično imaju samo Rune i Kirjos (2-1), a tu je i Jirži Veseli (2-0), Čeh koji nije ni u prvih 300.

"Verovatno je potrebno postepeno pucanje njegove aure kako bi dominaciji došao kraj. Ili serija povreda nekoga ko se bliži srednjem dobu. A možda bi olimpijsko zlato, jedini uspeh koji izmiče Đokoviću tokom cele karijere, pomoglo da njegov nezasiti apetit izbledi", zaključuje "Dejli mejl".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.