Samo jedan otišao u minus – šta smo videli od Partizanovih novajlija? ANKETA

Košarkaši Partizana su na krajnje dominantan način započeli novu sezonu na Jadranu, a priliku da zaigraju u ABA ligi dobile su i novajlije.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: ABA/ Dragana Stjepanovic
Foto: ABA/ Dragana Stjepanovic

* Partizan prebacio "stotku" na premijeri

Crno-beli su vrlo ubedljivo savladali Mornar u beogradskoj "Štark areni" rezultatom 110:78, na opšte zadovoljstvo nešto više od 13 hiljada gledalaca.

Uz manji pad u igri sredinom druge četvrtine, sve je manje-više išlo glatko za četu Željka Obradovića, koji je šansu pružio i pojačanjima.

Na parketu se od samog starta susreta našao Ognjen Jaramaz, kome je ovo praktično treći mandat u klubu, dok su preostala trojica ušli sa klupe.

Najpre su se na terenu pojavili Mateuš Ponitka i Pi-Džej Doužer, a pred kraj prvog kvartala i Frenk Kaminski.

Jaramaz je u igri proveo malo manje od 15 minuta, nije mnogo forsirao šut. Za dva nije ni pokušavao, ubacio je jednu trojku uz jedan promašaj, što mu je bio učinak i sa linije za slobodna bacanja. Četiri poena plejmejkera, isto toliko asistencija, uz dva skoka i jednu ukradenu loptu.

Grafika SofaScore

* Obradović: Čestitam igračima, rasporedili smo minutažu, uvek će neko odmarati

Najviše minuta na parketu (23) od letošnjih pojačanja dobio je Mateuš Ponitka, koji, takođe, nije preterano mnogo šutirao. Jedan od dva za dva, isto toliko za tri, te dva ubačena penala. Ukupno sedam poena, isto toliko uhvaćenih lopti, kao i dva završna dodavanja Poljaka.

Pi-Džej Doužer odigrao je 19 minuta, a interesantno, sa njim na parketu, crno-beli su imali -8 odnos postignutih i primljenih poena. Doužer je jedini ušao u minus u tom parametru, ali je stigao da postigne osam poena (3/7 za dva, 0/3 za tri, 2/2 bacanja), te zabeleži još dve asistencije, jednu blokadu i tri izgubljene lopte. Jedini je imao negativan indeks korisnosti (-2).

Doužera i Ponitku, Obradović je ostavio na terenu u završnim minutima, kada je sve praktično bilo rešeno. Potrebni su im minuti, makar i ti u kojima je rezultat odavno rešen.

Frenk Kaminski se, takođe, predstavio beogradskoj publici u zvaničnom meču, odigravši nešto malo manje od 13 minuta. Nije mnogo forsirao u fazi napada, ali je i tako stigao da pokaže čime raspolaže. Ubacio je sedam poena (1/2 za dva, 1/2 za tri, 2/2 penali), uhvatio je šest lopti, imao tri asistencije i jednu izgubljenu loptu.

Željko Obradović je odlučio da Zeku Ledeju da poštedu pred meč sa Makabijem, dok je Kevin Panter šansu dobio tek u drugom poluvremenu i za 12 i po minuta ubacio šest poena, te imao jedan skok, tri asistencije i isto toliko izgubljenih lopti.

Igrač utakmice svakako je bio Danilo Anđušić, koji je rešetao iz svih pozicija, praktično bez promašaja. Postigao je 23 poena (4/5 za dva, 5/5 za tri),imao četiri skoka, te po jednu asistenciju, blokadu i izgubljenu loptu, te tako zasluženo dobio ovacije sa tribina.

Foto: ABA/ Dragana Stjepanovic
Foto: ABA/ Dragana Stjepanovic

* Pavićević još nisam popamtio imena svih igrača

Najveću minutažu protiv Barana imao je Tristan Vukčević, koji je za 26 minuta ubacio 13 poena (3/3 za dva, 2/3 za tri), te zabeležio četiri skoka i jedno završno dodavanje. Njegovo brutalno zakucavanje sredinom drugog kvartala pokrenulo je crno-bele, koji se praktično do samog kraja nisu zaustavljali.

Od Balše Koprivice ove sezone se dosta očekuje, a to je najavio i sam Obradović. Dobio je priliku na ovom susretu i za 18 minuta postigao osam poena (3/3 za dva, 2/5 slobodna bacanja), pet skokova, od čega tri u fazi napada, te jednu asistenciju. Istakao se i sa dve blokade u odbrani.

Zbog dobre role Koprivice i Vukčevića, Alen Smailagić nije mnogo morao da se umara, a za 16 minuta zabeležio je 12 poena (3/4 za dva, 0/1 za tri, 6/8 bacanja) i dva skoka, taman toliko da se zagreje pred mnogo ozbiljniji izazov u četvrtak protiv Makabija.

Najmanje na parketu ove večeri proveo je Džejms Naneli (12:28), ali mu je to bilo dovoljno da bude jedan od efikasnijih sa 11 poena (2/2 za dva, 1/1 za tri, 4/5 penali), uz četiri asistencije, tri skoka i dve izgubljene lopte. Po izlasku sa terena dobio je i skandiranje njegovo imena od strane "grobara".

Pored Nanelija, mnogo se nije naigrao ni Aleksa Avramović, koji je stigao da zabeleži osam poena (2/3 za dva, 1/1 za tri, 1/1 bacanja) i dve asistencije, dok je Uroš Trifunović, poput Pantera, šansu dobio u nastavku, ubacivši tri poena (0/1 za dva, 1/2 za tri), najmanje od svih, uz tri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Obradović je, dakle, manje više raspodelio minutažu na ovom susretu protiv Mornara, koji je u Beograd došao sa potpuno novim timom, te tako bio idealna prilika za podizanje samopouzdanja pred naredne, ozbiljnije izazove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu