Poraz koji ne boli

Fudbaleri Crvene zvezde, kao i stručni štab, imaju šta da nauče posle poraza od Bajerna u prvom kolu Lige šampiona.

Podeli
Photo by Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images
Photo by Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

Izabranici Vladana Milojevića igrali su protiv superiornog protivnika, koji ove sezone želi do završnice takmičenja, pa tako i ne čudi poraz od 3:0.

Neko će reći da je mogla da bude manja razlika, neko veća, i to je ispravno, Bajern je stvarao šanse, ali je i Zvezda u pojedini trenucima bila ravnopravan rival.

Nije bilo svejedno Niku Kovaču u 77. minutu kada je Marko Marin promašio iz odlične situacije za 1:1. Hrvatski stručnjak i dalje nije zacementirao svoju poziciju i potencijalni kiksevi mu nikako ne bi dobro došli.

Crveno-beli su u tom trenutku propustili veliku priliku da šokiraju sve na "Alijanc areni", i kako to ide usledila je kazna.

Levandovskog nije htelo na ovoj utakmici, iz bilo koje pozicije da je pokušao, Borjan bi ili odbranio, ili bi lopta otišla van okvira.

Ali, upisao se u listu strelaca kada se najmanje nadao. Žander i Gobeljić nisu dobro reagovali u kaznenom prostoru, Poljak je to iskoristio i savladao Borjana.

Ovaj pogodak "slomio" je crveno-bele, s obzirom da se igrao 80. minut i da se nada za eventualni bod ugasila.

"Fali još dosta iskustva, odigrali smo odbrambeno dosta dobro. Mnogo se branimo, treba da izađemo da se oslobodimo. Ekipa je bila celo prvo poluvreme u grču, a nije bilo razloga za to. Ovo su najlepše utakmice za igru", rekao je Milan Borjan posle utakmice.

Golmanu šampiona Srbije bilo je izuzetno krivo zbog trećeg primljenog gola, koji su Bavarci dali "na foru".

"Bio sam ljut, jer sam tražio četiri u živom zidu i vikao sam da paze na brzu loptu. Ali, desilo se to što se desilo, uhvaćen sam u raskoraku. Znao sam, zato sam i vikao njima, ali nisu me čuli. Dešava se, iz ovih grešaka se uči", jasan je bio Borjan.

Nekako očekivano došlo je do pada koncentracije posle drugog gola i usledio je taj treći, koji je bio i poslednji.

Kada se pogleda statistika stvari su prilično jasne i rezultat 3:0 je realan, ali igra ko igra govori da je Zvezda pružila dostojan otpor.

S time se saglasio i sportski direktno Bajerna iz Minhena Hasan Salihamdžić.

"Iako je na kraju bilo 3:0... Dok je bilo 1:0, bili su opasni, imali su dobre akcije. Zvezda je kvalitetan tim, samo bodovi se moraju osvojiti, utakmice se moraju dobiti, ali dobro igraju", rekao je Salihamidžić srpskim novinarima.

Šampion Srbije daleko je od nivou minhenskog Bajerna i ostalih evropskih velikana, ali na momente pokazuje da može da igra ravnopravan fudbal. Pred domaćom publikom ti momenti prerastaju u intervale i prošla godina nam je pokazala da je na "Rajku Mitiću" sve moguće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.