12 od 12!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević još jednom je uspeo da napravi veliki podvig s klubom iz Ljutice Bogdana plasiravši se u grupnu fazu Lige šampiona.

PT
Podeli
STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Šampion Srbije do prethodne sezone nikada nije igrao u elitnom takmičenju, od kada se ono igra u ovom formatu, a sada će drugu godinu zaredom odmeriti snage s najboljim na svetu.

Zvezda je u 21. veku retko igrala evropska takmičenja, a od dolaska Vladana Milojevića treću uzastopnu godinu izborila je Evropu.

Kvalifikacije za LE 2017/2018:

Crvena zvezda – Florijana 3:0 (3:3)
Crvena zvezda – Irtiš Pavlodar 1:1 (2:0)
Crvena zvezda – Sparta Prag 2:0 (1:0)
Crvena zvezda – Krasnodar 2:3 (2:1)

*u zagradi je rezultat drugog meča

Najveće zasluge za to idu fudbalerima, međutim mnogo toga je i do stratega Crvene zvezde, koji na klupi beogradskog velikana nema poraz u evropskim kvalifikacijama.

Milojević je ekipu iz Ljutice Bogdana preuzeo leta 2017. i u prvoj sezoni na klupi predvodio je Zvezdu do tada najvećeg uspeha u 21. veku.

Te godinu crveno-beli su prvi put prezimeli posle više od 20 godina u Evropi, što je bila samo najava onoga što sledi. Zvezda je u kvalifikacijama pobedila Florijanu, Irtiš iz Pavlodara, Spartu Prag i na kraju Krasnodar.

Utakmica protiv ruskog kluba umnogome će odrediti dalji tok ove generacije, pošto je to prekretnica svega. U Rusiji su crveno-beli izgubili 3:2, dok su u Beogradu spektakularnim golom Kange slavili sa 2:1.

Starsportphoto
Starsportphoto

Grupna faza je prošla sjajno, crveno-beli su u grupi sa Kelnom, BATE i Arsenalom završili kao drugi, a u nokaut fazi zaustavljeni su od moskovskog CSKA.

Na proleće je usledila i titula prvaka Srbije, što znači da je pohod na Ligu šampiona mogao da počne. Kao što smo i napisali, Zvezda nikada nije igrala grupnu fazu elitnog takmičenja od kada se ono igra u ovom formatu.

To nije previše smetalo Vladanu Milojeviću, kojeg uz znanje, očigledno prati i neka srećna zvezda. U kvalifikacijama za LŠ usledile su neke epske utakmice, od kojih se najviše izdvaja susret sa Salcburgom.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Kvalifikacije za LŠ 2018/2019:

Crvena zvezda – Spartaks 0:0 (2:0)
Crvena zvezda – Suduva 3:0 (2:0)
Crvena zvezda – Trnava 1:1 (2:1pp)
Crvena zvezda – Salcburg 0:0 (2:2)

*u zagradi je rezultat drugog meča

Austrijanci su bili favoriti da prođu u grupnu fazu, međutim pitala se i Zvezda. U legendarnom meču u "Mocartovom gradu", Zvezda je došla do 2:2, što joj je bilo dovoljno za istorijski plasman.

U Ligi šampiona svi znaju šta se dešavalo, pao je bio budući šampion Evrope, dok je protiv Napolija uzet bod. U grupi sa Liverpulom, PSŽ i italijanskim predstavnikom, Zvezda je došla do četiri boda što je ogroman uspeh.

Pored Salburga, ekipa iz Ljutice Bogdana tog leta eliminisala je Spartaks, Suduvu i Trnavu.

 STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Kvalifikacije za LŠ 2019/2020:

Crvena zvezda – Suduva 0:0 (2:1)
Crvena zvezda – Helsinki 2:0 (1:2)
Crvena zvezda – Kopenhagen 1:1 (1:1pp)
Crvena zvezda – Jang Bojs 2:2 (1:1)

*u zagradi je rezultat drugog meča

Na kraju dolazimo do ove godine u kojoj je Vladan Milojević ponovo uspeo da odvede Crvenu zvezdu u Ligu šampiona. U utorak veče šampion Srbije odigrao je nerešeno protiv Jang Bojsa (1:1), i kako je u Bernu bilo 2:2, zasluženo je otišao među najveću elitu.

Milojević je ponovio neverovatan uspeh, koji ne može da se opiše rečima, pošto nijedan srpski klub nije uspeo da igra Ligu šampiona u dve uzastopne godine.

Pored Jang Bojsa, leta 2019. biće upisano da su padali Suduva, Helinski i Kopenhagen.

Još jednom – na klupi Crvene zvezde Vladan Milojević od 12 kvalifikacionih dvomeča za evropsko fudbalsko takmičenje ima svih 12 pobeda – kapa dole!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu