Partizan na skeneru B92.net: Bride obrazi od sramote

Partizan je u Estoniji protiv Flore doživeo jednu od većih bruka u poslednjih 10 godina.

SS
Podeli
Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

Partizan izgubio od Flore! VIDEO

Mnogi će reći da je najveća od čuvene eliminacije od Šamrok Roversa 2011. godine, a sličnost pronaći u tome da je trener bio isti.

Međutim, iako snosi veliku odgovornost, ne bismo baš svu krivicu sručili na Aleksandra Stanojevića.

Nije ova utakmica izgubljena na polju kvaliteta ili taktike, nego čiste motivacije igrača, odnosno, onoga što su imali ili nisu u glavama.

Pod parolom "lako ćemo" više ne može niko da se pobedi u Evropi i dok to ne shvate svi srpski fudbaleri (ne samo Partizanovi ) dešavaće nam se ovakvi šamari.

Za vas smo, kao i uvek, analizirali pojedinačni učinak crno-belih igrača, a na kraju i šefa stručnog štaba.

Golman i odbrana

Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

Stanojević: Nismo dobro igrali

Aleksandar Popović – Partizanov golman je bio, neočekivano, na možda i najvećoj vetrometi u grupnoj fazi Lige konferencija. Generalno je posao dobro obavio, a kod jedinog gola na utakmici nije mogao ništa da učini.

Aleksandar Miljković – Tipična utakmica za njega. U defanzivi sasvim korektan, u napadu sasvim bezopasan. I to je, manje ili više, priča ove sezone za Partizanovog beka.

Nemanja Miletić – Bolji deo štoperskog tandema, mada je veliki prostor između njega i Saničanina jasno ukazivao na to da nisu dovoljno uigrani. Ono što je bilo do njega, uspešno je odradio.

Siniša Saničanin – Ponovo je pokazivao nesigurnosti, kako u predaji lopte, tako i u pokrivanju igrača, a tako je i u 44. minutu Miler njega pretrčao i lopta je otišla baš preko njega do veziste Flore. Da, falio mu je Urošević sa leve strane, ali ako je neko morao da "skupi prostor" u toj situaciji, onda je to bio Saničanin. A to se nije desilo.

Slobodan Urošević – Dva minuta pre gola u jednoj akciji je napravio tri greške u nizu koje su ga izbacile iz takta, pa je umalo napravio žuti karton. Pod naletom "nervoze" i adrenalina je u sledećem minutu ušao oštrije u duel i pukla mu je arkada. Morao je da napusti teren i već u sledećem napadu na mestu gde bi on bio je pao gol. Naravno, nije kriv, ali to je obeležilo ovu utakmicu u kojoj se ni pre ni posle toga, sa čalmom na glavi, nije proslavio.

Vezni red i napad

Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

Loše vesti za Partizan

Saša Zdjelar – Nije crno-beli "motorino" odigrao onako kako ume u evropskim utakmicama. Često su linije tima bile nepovezane i duvala je velika promaja između odbrane i veznog reda. To je obično zadatak Zdjelara, da se vrati po loptu i pokrene napad, pa se može zaključiti da je ovog puta bio ispod očekivanog nivoa.

Aleksandar Šćekić – Nije njegova uloga da kreira igru Partizana, već da kvari protivničku, što ove večeri nije bilo teško. Ali, baš jer njegova svrha nije bila vidljiva, nije jasno zašto je on startovao u Talinu, a ne Miloš Jojić.

Nemanja Jović – Posle dužeg vremena je bio starter, ali nije se proslavio. Trudio se jeste, ali je gubio duele protiv fizički jačih rivala. Našao se u jedinoj šansi u prvom poluvremenu, ali je njegov udarac bio izblokiran.

Danilo Pantić – Njegov je bio zadatak da kreira u odsustvu Bibarsa Natha i način na koji je to radio je najbolje oslikao broj golova i broj pravih šansi koje je Partizan stvorio nula.

Kvinsi Menig – Sve što bi trebalo da se kaže o njegovoj igri govori činjenica da je Stanojević jedva dočekao da ga zameni. Istina je da je ovog puta igrao na desnoj strani, ali ako se setimo njegove promocije i pitanja novinara B92.net "na kojoj poziciji u napadu voli da igra", on je tada rekao "sve mi odgovara, mogu svuda da igram". To nismo videli ove večeri, jer Holanđanin ničime nije doprineo oštrini Partizanovog napada.

Rikardo Gomeš – Potpuno je podbacio najbolji strelac "parnog valjka". Ovog puta čak nije ni čuvao loptu u duelima i distribuirao je saigračima, već ju je često predugo držao u nogama, pokušavao neke driblinge koje on, realno, ne može da izvede i traćio sve napade u kojima je imao dodira sa "bubamarom".

Izmene

Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

Miloš Jojić (od 55. minuta) – "Prijao" mu je ulazak sa klupe i udahnuo je svežinu Partizanu, mada smo mišljenja da je ova utakmica bila "nacrtana" za njega da počne kao starter umesto Aleksandra Šćekića. Sa nekoliko udaraca sa distance je bio jedina prava pretnja Flori, a ostaje mu samo da žali što "projektil" u 77. minutu nije završio u mreži.

Lazar Pavlović (od 55. minuta) – Partizanova "desetka" ne napreduje onako kako su se u Humskoj nadali kada su mu dali dres sa tim brojem na leđima. Ni ove večeri nije pokazao delić kreativnosti u završnici koju jeste u mlađim klupskim i reprezentativnim kategorijama.

Lazar Marković (od 55. minuta) – Posle desetak minuta u igri je imao priliku iz izgledne situacije, ali je odlučio da nonšalantno spoljnim delom kopačke pošalje loptu nebo pod oblake. Kasnije je doživeo veliki peh i, prema informacijama iz Talina, polomio ključnu kost, pa ga ponovo neće biti na terenu duži period.

Aleksandar Lutovac (od 55. minuta) – Lutovac, koji je izvorno desno krilo, a često u Partizanu kod Sava Miloševića igrao desnog beka, kod Aleksandra Stanojevića još jednom je bio levo krilo. Naravno, to je u nedostatku boljih rešenja, što govori o nedovoljno dobrom celokupnom rosteru Partizana, ali što je nedvosmisleno krivica struke.

Marko Milovanović (od 75. minuta) – Malo toga je pokazao za 20-ak minuta koliko je proveo na terenu.

Trener

Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

Aleksandar Stanojević – Zelana boja mu nikako ne prija. Posle zeleno-belog Šamroka, ostaće upamćen i ovaj poraz od Flore. I dalje niko ne može da kaže da su Estonci bolji, ali su mnogo, ma nedopustivo mnogo više želeli pobedu od Partizana. I tu se krije Stanojevićeva najveća greška, što je dozvolio igračima da budu potpuno anemični i malokrvni u utakmici koja je mogla da im obezbedi proleće u Evropi.

Da li su u Partizanu zaboravili koliko je vredno kada se i preko zime priča o evropskim utakmicama ili ih je uljuljkao znatno manji kvalitet takmičenja u kom se nalaze? Kako god, ovaj poraz jeste Stanojevićev, ali je isto toliko i poraz igrača koje će trener morati dobro da "izriba" još u avionu za Beograd.

Autor – Stefan Smuđa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu