Natho drži Partizanov ključ

Partizan u finale Kupa Srbije ulazi sa jasnim ciljem – da spase sezonu i spreči potpunu dominaciju najvećeg rivala.

SS
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Ostojić za B92.net: Nije ni trebalo da idem na taj skok, Žule Stojković je bio u šoku VIDEO

Iako će crno-beli igrati u sedmom uzastopnom finalu najmasovnijeg takmičenja i tražiće peti trofej u tom periodu, možda veći motiv biće im da ga "oduzmu" od Crvene zvezde.

Jer, nakon jedne od najuspešnijih evropskih sezona i četvrte uzastopne titule, Zvezda bi drugom uzastopnom pobedom nad Partizanom i "duplom krunom" potvrdila da je zaista bolja i otklonila sve dileme.

Da bi to sprečio, "parni valjak" mora ponovo da ubaci u najviši stepen prenosa i pokuša da na stadionu "Rajko Mitić" još jednom buntovnički uzvrati ljutom protivniku.

Nije mu to strano, još se pamte levica Saše Ilića iz 2001. ili skok Bojana Ostojića iz 2019. godine.

Ali, pravo je pitanje – ima li Partizan ono što je potrebno da bi to ponovio?

Foto: Starsport
Foto: Starsport

Partizan na skeneru B92.net: "Parni valjak" pukao tamo gde je najjači

Kao najbolji reper uzećemo poslednji "večiti" derbi odigran pre samo mesec dana na istom stadionu.

Kao što je poznato, Zvezda je slavila golom Mirka Ivanića rezultatom 1:0, a Partizan je u tom susretu pokazao različita lica u dva poluvremena.

U prvom je potpuno nadigrao rivala, iznenadio ga agresivnim pristupom, Filip Holender je pogodio i prečku, ali gola nije bilo.

U drugom delu Partizan je potpuno stao, dozvolio je da ulazak Dijega Falčinelija potpuno napravi prevagu na drugu stranu i zato je kažnjen.

Za razliku od te utakmice, Partizan će biti veoma oslabljen bez Takume Asana koji je pravio najveću razliku, kako u napadu, tako i u defanzivnim zadacima.

Kako ne vidimo ko bi mogao da nadomesti njegov izostanak, moraće da dođe do promena u koncepciji igre tima Aleksandra Stanojevića i tu se nazire rešenje.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Stanojević: Nećemo igrati finale ako puste veći broj ljudi!

Sejduba Suma je povređen, nije trenirao prethodnih dana i njegov nastup je upitan, kao i ono šta bi mogao da prikaže u slučaju da dobije neke minute.

Stanojević stoga mora ključ Partizanove igre da uruči Bibarsu Nathu u ruke i Izraelac će morati da iznese najveći teret finala Kupa.

Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić će ispuniti svoje defanzivne zadatke u veznom redu, ali kada se ukaže prilika, Natho će morati da pokaže ono zbog čega je u Partizanu.

Pas u prostor, povezivanje svih linija tima, spajanje saigrača sa golom... Ima on to majstorstvo u nogama, ali ovog puta neće smeti da izostane ako Partizan želi da se nada trofeju.

Znaće to i igrači Crvene zvezde, pokušaće da ga maksimalno udalje od gola i teraju da loptu prima na svojoj, a ne njihovoj polovini.

Tu će do izražaja doći koliko igri Partizana mogu da doprinesu ostali igrači u veznom redu, kako bi to omogućili Izraelcu.

Partizanova kreacija zavisiće isključivo od njega.

Uostalom, nije mu strano ni da sam postigne gol Zvezdi, baš u Kupu.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

"Suma nema promil šanse da zaigra, imam pritisak da izaberem najboljih 11"

Dodatan je problem što Stanojević celo proleće igra bez klasičnog napadača, te ga uglavnom "imitira" Holender, a povremeno i Lazar Marković.

Mađarski reprezentativac je to dosta dobro činio u većem broju utakmica, time i zaslužio da klub izdvoji pola miliona evra i otkupi ga, ali činjenica je da nije klasičan "target man", te da će već u sledećoj sezoni, izvesno je, biti vraćen na krilo.

Dilema je, da li da se krene sa njim ili bi Lazar Marković mogao da bude ta "lažna devetka" koja bi se uvlačila između linija i brzinom unosila nemir među protivničke štopere.

Postoji i opcija da Stanojević iznenadi sve, te od starta krene sa mladim Nikolom Štulićem.

Bez obzira koliko to bio rizičan potez, sigurno bi našao opravdanje među crno-belim navijačima.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Vladimir Stojković: Silujte me ako ne osvojimo Kup

Najmanje dilema imaće u odbrani, kojom će u još jednom derbiju dirigovati kapiten Vladimir Stojković.

"Moji saigrači ne bi trebalo da imaju pritisak. Za ovih godinu dana su uradili previše, ponosan sam na nizove pobeda. U nekim drugim vremenima bi nam sigurno donele titulu. Štagod da se desi sutra, ja ću biti krivac. Na svoja leđa primam sve. Mene silujte ako ne osvojimo Kup. Saigrači nemaju pritisak. Sve je na meni“, rekao je Stojković na konferenciji za medije uoči utakmice.

Ispred njega će stajati Aleksandar Miljković, Svetozar Marković (u svojoj poslednjoj utakmici u dresu Partizana ove sezone), Igor Vujačić i Slobodan Urošević.

Ivan Obradović jeste u ponedeljak produžio ugovor na još godinu dana, ali zbog povrede koja ga je omela u treningu, najverovatnije će na levom boku početi popularni "Čaki".

Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Asano pred transferom u Tursku, Partizan ga tužio FIFA i traži 6.000.000 €

"Opekli" smo se pred prethodni "večiti" derbi najavom da bismo konačno mogli da vidimo uzbudljiv i efikasan duel.

Nisu nas "ispoštovali".

Zato sada, kada je ulog mnogo veći, tek ne postoji neko ko bi smeo da se upusti u detaljnije prognoze.

I jedni i drugi imaju svoje adute, a opet, ni za jedan tabor ne može da se kaže da je rasterećeniji, opušteniji, bez pritiska.

Igraće od prvog do poslednjeg minuta kao da im gori pod nogama.

A u takvoj situaciji, ne bismo se požalili ni da prvi put u novijoj istoriji gledamo penale između Crvene zvezde i Partizana.

Autor – Stefan Smuđa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu