Zvezda na skeneru B92.net: Ivanić + beton odbrana = proleće

Fudbaleri Crvene zvezde overili su evropsko proleće pobedom nad Ludogorecom (1:0).

Miloš Simanović
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic / STARSPORT
foto: Srdjan Stevanovic / STARSPORT

Golčina Ivanića za pobedu Zvezde – u Portugalu se sve rešava

"Kifla" Mirka Ivanića je prelomila meč na stadionu "Rajko Mitić", ali slavlje je pokvario rezultat iz Herninga.

Liga konferencija je u džepu Zvezde, ali glavna premija za nokaut fazu Lige Evrope će morati da se juri u Braginom "Kamenolomu", gde će biti potreban bod kako se ne bi pratio Mitjilend u Razgradu.

Ako Ludogorec bude tvrd kao u Beogradu, to neće biti lak posao za Dance, kao što ga ni Zvezda nije imala večeras.

Potez Ivanića napravio je razliku, uz perfektnu odbranu, kao jednu od najboljih partija za vreme mandata Dejana Stankovića.

Pojedinačno smo ocenili sve igrače Crvene zvezde.

Golman i odbrana

foto: Srdjan Stevanovic / STARSPORT
foto: Srdjan Stevanovic / STARSPORT

Milan Borjan – Nije imao previše posla, ali je taj jedan opasan udarac Gonsalveša odbranio, kao i još jedan Rotarijua u 90. minutu. Izboksovao je nekoliko lopti, bez ikakvog rizika... Na kraju ih je i hvatao.

Aleksandar Dragović – Na svom, visokom nivou, iznad standarda jačine ovakvih utakmica. Pozicioniranje, mirnoća, skok, sve je bilo besprekorno u igri austrijskog reprezentativca. Ponavljamo se, ali to je tako...

Radovan Pankov – Verovatno najbolja partija u dresu Zvezde! Kako je dunuo prvi put u pištaljku sudija Sančes pokazao je autorit, intervenisao ispred Sotirijua i nivo koncentracije držao do kraja. Svaki duel je dobio, pored njega ništa nije prošlo.

Strahinja Eraković – "Stopio" se sa Dragovićem i Pankovom. Funkcionisali su kao sat, osim u toj jednoj situaciji gostiju. Potpuno je uštopovao najboljeg igrača "zelenih" Despodova... Igrao i levog beka, ali ni to mu nije bio problem. Odličan je bio.

Milan Gajić – Znao je i za bolje igre, ali je Gajić ostvario primarni zadatak. To je da zatvori stranu, ali napred je bio bez ideje. Praktično bez centaršuta.

Slavoljub Srnić – Zvezdin specijalac skakao je sa pozicije na poziciju i odradio pregršt nekih stvari koje ne upadaju u oko na prvi pogled. Bio je energičan, svuda po terenu i odradio posao kao levi spoljni i vezista.

Vezni red i napad

foto: Srdjan Stevanovic / STARSPORT
foto: Srdjan Stevanovic / STARSPORT

Njegoš Petrović (do 67. minuta) – Usled povrede Sanoga našao se u startnih 11 i korektno odradio defanzivne zadatke. Bio je stub ispred odbrane, pokupio "mali milion" lopti... Međutim, morao bi da bude malo hrabriji u organizaciji igre kako ekipa ne bi trpela, kao što jeste u većem delu.

Gelor Kanga (do 81. minuta) – Sve je radio, i grešio, i pravio korisne stvari, borio se, iznudio mnogo faulova... Gabonac je u svom stilu igrao kao na trambolini. Daleko bolji u drugom poluvremenu kada se razigrao sa Ivanićem. Moraće da smanji oscilacije.

Mirko Ivanić – Od početka meča je bio konstantna pretnja za Ludogorec, čak i u slabom prvom delu crveno–belih. Tada je u finišu propustio skoro pa zicer, ali se brzo iskupio. Ukrao je loptu Ikoku, namestio se i poslao "kiflu" u gol. Majstorija! Mogao je i još jednom da se upiše, što mu ne oduzima ulogu tvorca trijumfa.

Aleksandar Katai (do 45. minuta) – Igrao je samo poluvreme i videlo se da fizički nije najspremniji. Čak i u toj poziciji previše je solirao, gubio lopte i jednostavno su ga "ugušili" čuvari, bar dvojica... Slabo veče Kataija.

Milan Pavkov (do 81. minuta) – Mnogo se trudio, rvao sa štoperima Ludogoreca, ali ostao bez gola. Dva puta je bio blizu iz preteških situacija, što možemo da pripišemo fudbalskom bezobrazluku, ali je u statistici "nula". Utisak je savim drugačiji, napravio je korisnih stvari.

Izmene i trener

foto: Srdjan Stevanovic / STARSPORT
foto: Srdjan Stevanovic / STARSPORT

El Fardu Ben (od 45. minuta) – Neprimetan, po ko zna koji put ove sezone u evropskoj utakmici. Ništa nije doneo ulaskom.

Nenad Krstičić (od 67. minuta) – Plan je bio da unese mirnoću u pasu. I uspeo je u tome delimično. Zvezda nije imala problem.

Seku Sanogo (od 81. minuta) – Premalo na terenu.

Marko Lazetić (od 81. minuta) – I za tako kratko vreme imao je sjajnu šansu. Pokazao je raskoš talenta driblingom, ali je zamalo promašio iz dobre pozicije.

Trener Dejan Stanković – Počeo sa trojicom štopera, verovatno usled temperature Rodića, i iznenađenjem u liku Srnića na levoj strani. Kada je video da poluvreme nije dalo efekta, vratio se na četvoricu pozadi, opet tumbajući (Srnić u vezu, Eraković na levog beka). Rokade u nastavku su urodile plodom, ekipa mu je zaigrala mnogo bolje sa isturenijim Kangom i rezultat je došao. Sa svim problemima, izlaskom Kataija, uspeo je sve da "ispegla" i dođe do velike pobede.

Priredio: Miloš Simanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu