Bundesliga je potcenjena – njihove nastupe ne smete propustiti

Kada se priča o najboljim fudbalerima sveta u centru pažnje su šampionati Španije, Engleske i Italije, dok se tek povremeno pomene Nemačka.

Izvor: Bundesliga.de Nemačka
Podeli
Photos by Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Lars Baron/Bongarts/Getty images
Photos by Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Lars Baron/Bongarts/Getty images

Dan uoči "restarta" sezone i dugo očekivanog povratka vrhunskog fudbala na TV ekrane, Bundesliga nas je podsetila sa kakvim blagom raspolaže.

Pročitajte još Da li je došao kraj Bajernovoj dominaciji?

Predstojećeg vikenda na programu je 26. kolo jednog od najuzbudljivijih šampionata sveta, na programu je devet utakmica, a zvanični sajt prestižnog takmičenja je istakao zvezde na koje bi trebalo da obratimo pažnju.

Džejdon Sančo i Erling Haland (Borusija Dortmund)

Grafika SofaScore

Dva verovatno najsjajnija mlada talenta u evropskom i svetskom fudbalu.

Haland i Sančo su eksplozivni tandem Dortmunda od dolaska norveškog napadača iz Salcburga u zimskom prelaznom roku.

Njegovih devet golova u osam nastupa u Bundesligi, u kombinaciji sa neverovatnih 14 pogodaka i 15 asistencija Sanča tokom 23 ligaška meča ove sezone čine ih najubojitijim tandemom u BL.

Ali subota će, bar za Halanda, biti novo veliko iskustvo kojim će imati priliku da dodatno obogati svoj rezime.

Norvežanin će prvi put u karijeri osetiti čari "Reviederbija" protiv Borusijinog londonskog rivala Šalkea.

Vrhunski fudbal ponovo se igra, a odmah na početku veliki rurski derbi Dortmund - Šalke (15.30). Domaćin je četiri boda iza Bajerna, dok se gost bori za plasman u Evropu. Kec je 1,60, baš kao i opklada 3+. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund – Šalke.

Haland se sigurno može osloniti na Sančovo kratko, ali relativno slatko iskustvo u "majci svih derbija'.

Englez je postigao pobedonosni gol na Veltins-Areni prošle sezone, u svom prvom startu protiv Šalkea u ligi.

Iako će od njega da konstantno preti opasnost po gol Šalkea, jedan protivnički igrač se raduje duelu.

"Dobar je igrač, sličnog smo uzrasta. On je finišer, prijatan je za gledanje. Volim da se suočim sa dobrim igračima poput njega"
, rekao je defanzivac Šalkea Žan-Kler Todibo.

Suat Serdar i Veston Mekini (Šalke 04)

Grafika SofaScore

Borusija neće jedina imati sjajne adute u subotu. S druge strane doline Rur, "kraljevsko-plavi" se spremaju za "Reviederbi" sa svoja dva mlada talenta.

Šalkeov centralni vezni tandem najboljih strelaca Serdar i svestrani Amerikanac Mekeni biće ključni za "plavu" stranu na "Signal Iduna parku".

Posebno zbog činjenice da će Borusija biti izuzetno oslabljena u veznom redu neigranjem Emrea Džana i Aksela Vitsela, a uz rovitog kreativca Marka Rojsa.

Dvadesettrogodišnji Serdar postao je nemački internacionalac ove sezone zahvaljujući izvanrednim nastupima za Šalke između dva kaznena prostora.

Serdar je uprkos svojoj poziciji na terenu najbolji strelac ekipe u Bundesligi sa osam golova.

Koliko je dobar igrač pokazuje i veliko interesovanje Barselone.

Mekeni se u međuvremenu ove sezone istakao i kao univerzalac, igrao je i desnog veznog i čak štopera, ali se odličnom igrom na loptu nametnuo kao centralni vezni uz Serdara.

Ukoliko Serdar i Mekeni nadigraju vezni red Borusije, Šalke bio bio na korak od velike pobede u derbiju.

Timo Verner (Lajpcig)

Grafika SofaScore

Čovek o kojem se najviše pisalo i pričalo tokom dvomesečne pauze zbog pandemije koronavirusa.

Mnogi ga već sada vide kao novog napadača engleskog Liverpula, a i sam je podgrejao te spekulacije javno odbacivši mogućnost prelaska u redove minhenskog Bajerna.

Drugi najbolji strelac Bundeslige ove sezone, sa 21 golom na 25 nastupa, Verner će biti ključni adut Red Bula na "restartu" sezone protiv Frajburga.

Golgeterska forma nemačkog napadača je bila u padu pred pauzu u Bundesligi, sa samo jednim golom na poslednjih sedam mečeva.

Lajpcig nije odustao od titule u Bundesligi, devet kola pre kraja ima pet bodova manje od Bajerna, i pobeda protiv Frajburga (15.30) je imperativ. Kec je 1,33, a kombinazzija 1&3+ 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lajpcig - Frajburg.

Međutim, i dalje je na samo jedan pogodak od ličnog rekorda u jednoj sezoni BL.

Međutim, izostanak golova ne znači i izostanak doprinosa ekipi, jer je 24-godišnjak u poslednjih nekoliko utakmica češće igrao na poziciji krila nego centarfora kod Julijana Nagelsmana.

"Nije mnogo igrača u mojim godinama postiglo 20 golova u sezoni, a ja sam to uradio dva puta. Voleo bih da postignem 30",
otkrio je tokom sezone svoj cilj Verner.

Međutim, čeka ga težak posao protiv talentovane ekipe iz "Crne šume" u subotu.

Robert Levandovski i Alfonso Dejvis (Bajern Minhen)

Grafika SofaScore

Jedna zvezda koja je rođena u poslednjim mesecima sezone 2019/2020 i druga koja je spremna za veliki "kambek" posle povrede.

Dejvis i Levandovski su tandem koji ne želite da propustite da vidite predstojećeg vikenda.

Kanađanin je bez prevelike buke privukao pažnju fudbalske javnosti svojim nastupima u prvom timu Bajerna.

Dejvis je do sada zabeležio 21 nastup u Bundesligi u sezoni 2019/2020, pri čemu je na 17 bio u startnoj postavi, iako ima samo 19 godina.

Sjajno je iskoristio povrede saigrača i ustalio se na poziciji levog beka, koji se odlično snalazi i u ofanzivnom delu igre.

Bajern je na čelu Bundeslige pred nastavak prvenstva, a u prvom kolu posle neplanirane pauze danas (18.00) gostuje Union Berlinu. Veliki su Bavarci favoriti s kvotom 1,20 na dvojku, dok opklada GG3+ „plaća" 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Union Berlin - Bajern.

Pokazao je izuzetnu brzinu i sposobnost driblinga što ga je odmah nominovalo kao savršenu zamenu za Davida Alaba, koji se upravo muči sa povredama.

Levandovskog, naravno, nema potrebe posebno predstavljati niti hvaliti.

Jedan od najboljih napadača sveta se vraća posle pauze od povrede da juri novi rekord Bundeslige.

Poljak je do sad postigao 25 ligaških golova, a s obzirom da je do kraja sezone preostalo još devet kola, na dobrom je putu da srušio naizgled nedostižan rekord legendarnog Gerda Milera sa 40 pogodaka u šampionatu.

Poruka za odbranu Union Berlina je jasna – neće vam biti lako u nedelju.

Kai Haverc (Bajer Leverkuzen)

Grafika SofaScore

U Leverkuzenu su verovatno najviše zažalili zbog prekida sezone u martu.

Zaustavljeni su u furioznom naletu sa samo jednim porazom u poslednjih devet ligaških mečeva i impresivnom pobedom nad Borusijom Dortmund od 4:3 u međuvremenu.

Slična priča je i kod Haverca, koji je nakon odlične sezone 2018/2019 sa 17 golova bio skoro pa nevidljiv na startu tekuće.

Međutim, dolazak 2020. kao da je probudio 20-godišnjeg plejmejkera koji se razgoropadio i sa po četiri gola i asistencije u poslednjih osam kola bio pokretač sjajne forme "farmaceuta".

Dobra vest za navijače Bajera je što je posle dvomesečne pauze rival Verder, protiv koga je Haverc prošle sezone odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri.

On je dominorao upravo na "Vezeru", gde Bajer gostuje i u subotu, sa dva gola u spektakularnoj pobedi Leverkuzena od 6:2.

Nema sumnje da će "farmaceuti" sa ogromnim motivom ući u nastavak sezone jer su na samo dva boda od mesta koje vodi u Ligu šampiona, ali i tek devet manje od lidera šampionata Bajerna.

A dobro znamo da u fudbalu ništa nije nemoguće, posebno za ekipe koje u svojim redovima imaju majstore kakav je Haverc.

Bundesliga, 26. kolo:
15.30 Hofenhajm – Frajburg
15.30 Lajpcig – Frajburg
15.30 Fortuna – Paderborn
15.30 Dortmund – Šalke
15.30 Augzburg – Volfsburg
18.30 Ajntraht – Menhengladbah

Nedelja:
15.30 Keln – Majnc
18.00 Union Berlin – Bajern

Ponedeljak:
20.30 Verder – Leverkuzen

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu