Naredne dve nedelje su ključne za Zvezdu

Fudbaleri Crvene zvezde odigraće u naredna tri kola Superlige tri najvažnija meča za epilog šampionske trke.

Podeli
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Naredna tri kola

24. februar: Crvena zvezda - Čukarički
02. mart: TSC - Crvena zvezda
09. mart: Crvena zvezda - Partizan

Biće prvak na teškom iskušenju jer su mu rivali ekipe koje nije uspeo da pobedi u prvom delu sezone. Prvi naredni protivnik je Čukarički na Marakani, potom sledi gostovanje TSC-u, a onda i derbi sa Partizanom.

Jasno je da rezultati ovih utakmica mogu bitno uticati na tok sezone za aktuelnog prvaka i na njegove težnje da odbrani titulu.

Vrlo interesantna biće prva naredna prepreka.

Tim sa Banovog Brda jesenas je naneo poraz Zvezdi 2:1 na svom terenu i ogolio sve mane ekipe koju je tada vodio Barak Bahar. Pokazali su "Brđani" da mogu što mnogi drugi ne mogu - da pobede najveće.

U međuvremenu, oba tima su prošla vrlo sličan put do novog međusobnog duela. Oba tima su razočarala u Evropi, i jedni i drugi su promenili trenere, Bahara je zamenio Milojević, Igora Matića Gordan Petrić na Brdu, a desile su se i značajne igračke promene u oba tabora.

Ona najznačajnija je dolazak Milana Pavkova, nekadašnjeg golgetera Zvezde, u redove Čukaričkog.

Pavkov bi mogao da bude i najveća pretnja po gol svog bivšeg tima u subotu na Marakani, s obzirom na to da se oseća spremnim da igra meč jakog intenziteta iako je dugo bez takmičarske utakmice.

Čukarički pritom čeka meč sa Zvezdom u dobrom raspoloženju, osokoljen posle tri vezane pobede u Superligi.

Još teži posao Milojevićev tim čeka narednog vikenda na terenu ekipe koja ne zna za poraze od "večitih" ove sezone - zvanično drugog najboljeg tima u Srbiji, TSC-a.

Tim Žarka Lazetića jesenas je na Marakani u završnici utakmice došao do boda sa šampionom (1:1), i to tako što je Đakovac šokirao crveno-bele i usporio ih šampionskoj trci.

TSC je tim sa najmanje poraza ove sezone u Superligi - samo dva puta je izgubio.

Možda je i ohrabrujuće po zvezdu činjenica da je oba poraza viceprvak pretrpeo na svom terenu (Spartak, Vojvodina).

Još se prepričava rapsodija ekipe iz Bačke Topole u Humskoj protiv Partizana (4:0) i čas fudbala kakav dugo neki tim nije držao crno-belima na njegovom terenu.

Sve to je TSC u stanju da ponavlja iz meča u meč, a duel sa Zvezdom biće baš ono što je potrebno Lazetićevom timu da potvrdi reputaciju koju nosi sa sobom već duže vreme - da su postali važan faktor u srpskom fudbalu.

Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Od ishoda mečeva sa Čukaričkim i TSC-om, naravno, zavisiće u kakvom će raspoloženju i bodovnim bilansom Zvezda čekati, za mnoge, meč sezone sa Partizanom.

Derbi, drugi u aktuelnom šampionatu, na programu je 9. marta na našem najvećem stadionu. Tada će Zvezda imati priliku da se revanšira najvećem rivalu za bolan poraz u Humskoj zimus i eventualno ga preskoči u šampionskoj trci.

Zvezda će duelom sa večitim rivalom staviti tačku na dvonedeljnu mini-seriju najtežih izazova u prolećnom delu sezone i zatvoriti krug igranja utakmica protiv najbolje plasianih timova na tabeli.

U kakvoj formi sva četiri tima čekaju ove međusobne duele svedoči činjenica da su sva četiri kluba imala maksimalan učinak u prve dve utakmice prolećnog dela šampionata.

Ono najbolje što srpski fudbal trenutno desiće se u naredne dve nedelje.

Foto: starsport/Pedja Milosavljevic
Foto: starsport/Pedja Milosavljevic

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu