Partizanov sunovrat za samo mesec dana – najduži pobednički niz niko više ne pamti

Fudbaleri Partizana pre samo mesec dana imali su šest bodova više od Crvene zvezde na tabeli Superlige i mnogi su verovali da će jesenji deo sezone završiti na prvom mestu.

MB
Podeli
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Četiri utakmice kasnije crno-beli su uzdrmani, poljuljanog samopouzdanja, raštimovanih linija - ne samo da su izgubili prednost nad večitim rivalom, već i lidersku poziciju, i to u najfgorem mogućem trenutku, pred međusobni sudar u Humskoj u sredu za kraj superligaške jeseni.

Ne sluti na dobro po Duljajev tim pred najvažniji meč sezone uzimajući u obzir da je forma ekipe u silaznoj putanji. Strmoglavila se.

Crno-beli su na prethonda četiri meča primili deset golova - čak sedam na svom terenu. Baš tamo gde će morati uskoro da se brane od mnogo ozbiljnijih naleta, Bukarija, Mijatovića, Hvanga i ostalih aduta iz komšiluka.

U Humskoj, i dalje bez podrške najvernijih navijača, Partizan se muči iz meča u meč.

Ekipa je "porodila" pobedu protiv Čukaričkog, mučenja je bilo i protiv Vojvodine (2:1), a dueli sa TSC i Radničkim 1923 sasvim su ogolili sve anomalije doskorašnjeg lidera na tabeli.

Na ta dva meča odbrana kao da nije postojala.

Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Partizanov "crni" niz

25. novembar:
Partizan - TSC 0:4
11. decembar: Radnički Niš - Partizan 2:1
16. decembar: Partizan - Radnički 1923 3:3

A sve je delovalo idilično po klub iz Humske pred poslednju reprezentativnu pauzu. Partizan se dičio najdužim pobedničkim nizom u tom trenutku u Evropi - 13 uzastopnih trijumfa.

Utisak je da su svi bili iznenađeni ovakvim ishodom po Duljajev tim u većem delu sezone, igrači, navijači, uprava, fudbalska javnost. Probudila su se očekivanja u taboru crno-belih koja nisu bila ni na vidiku pred start sezone.

Svako je, ipak, znao da će ovoj seriji doći kraj ali nije bilo mnogo onih koji bi se kladili da će ekipa ovako skrenuti sa pobedničkog puta i otići u drugu krajnost - i za tako kratko vreme.

Šta se desilo sa Partizanom, kako je moguće da je u ovako lošem nizu, gde su problemi, koliko zaista može ovaj tim? Na ova i druga najvažnija pitanja Duljaj i njegovi saradnici moraće da pronađu brzi odgovor i da, koliko mogu u ovakvim okolnostima, konsoliduju tim za meč koji se dugo čeka.

Ako i Zvezda u sredu iz Humske ode pevajući, epilog šampionske trke bi od 20. decembra mogao da dobije na još većoj izvesnosti.

Пласман обезедио Sofascore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu