Da li je Bahar trener za "velike" utakmice?

Novi poraz od Lajpciga se "osetio u vazduhu".

Podeli
Foto: starsport
Foto: starsport

* Zvezda na skeneru B92.net: Može li u Bernu od prvog minuta?

Najskuplji tim Crvene zvezde, sa najskupljim trenerom, najskupljim pojačanjem u istoriji, ove sezone pobeđivao je samo drugi ešalon superligaša.

Niko, zaista, nije ni očekivao od crveno-belih da mogu pobediti bundesligaša, tek se to nije očekivalo protiv prvaka Evrope, ali se to podrazumevalo protiv Čukaričkog, TSC-a, Voždovca...

Ako Barak Bahar ne sačuva poziciju do naredne utakmice, njegov bilans rezultata biće verovatno jedan od gorih u novijoj istoriji kluba.

Pokazalo se i u njegovom slučaju, i generalno sa ovim timom Zvezde, nije sve što košta obavezno i ono što je dobro i što vredi.

Baharovi prethodnici Miloš Milojević, Dejan Stanković i Vladan Milojević nisu toliko koštali pa su Zvezdi donosili mnogo više.

Trebalo bi i to na umu da imaju rukovodioci iz Ljutice Bogdana pri narednom odabiru trenera, kad to pitanje dođe na dnevni red. A brzo će, izgleda.

Kad je Zvezda uopšte imala većeg uspeha sa strancem na klupi? Rezultati su jedino merilo nečijeg rada, a oni će, na kraju, i biti jedini sudija Baharovog opusa na Marakani kako god se on završio.

Mučenje sa Čukom, Voždovcem, TSC-om

Foto: Starsport
Foto: Starsport

* Bahar: Posle meča smo svi pametni

Gola statistika je sledeća: U 18 utakmica crveno-beli su pobedili 11 puta, imaju dva remija i pet poraza. Na prvi pogled, solidan učinak, ali samo na prvi pogled.

Na spisku timova koje je Zvezda pobedila su ekipe koje možda ni zbirno ne vrede koliko vredi kompletan aktuelni pogon crveno-belih.

Vojvodina, Napredak, Mladost, Spartak, Novi Pazar, Radnički Niš, Trajal, Radnički 1923, IMT, Javor, Radnik su klubovi koje je Baharov tim pobedio od starta prvenstva i u Kupu – neke od njih jedva.

Krajnje razočaravajući spisak "uspeha" za tim koji je pravljen za proleće u Ligi šampiona.

Čim je sa druge strane bio tim većeg kvaliteta Zvezda je kao po pravilu gubila bodove ili je remizirala – porazi su se desili protiv Čukaričkog, Voždovca, Lajpciga dva puta i Mančester sitija.

Dva remija su bila možda i bolnija od svih poraza jer su došla posle Zvezdinog vođstva – Jang Bojs od 0:2 do 2:2 i TSC od 0:1 do 1:1.

Oba su se desila tamo gde Zvezda drži svetski rekord u nepobedivosti u domaćim okvirima - na Marakani. Previše je to prodatih bodova da bi bilo slučajno.

Sve ili ništa u Bernu

Foto: Starsport
Foto: Starsport

* Dragović zagrmeo: Nismo zaslužili ništa, ovako ćemo izgubiti u Bernu!

Zvezdi (možda ne i Baharu) ostala je još jedna prilika, još jedna "velika" utakmica da spasi sezonu i produži boravak na evro sceni – duel u Bernu.

Dosadašnji bilans ne obećava ništa dobro pred meč odluke. Samo strepnju. Zapravo, ostala su još dva.

U Beogradu će gostovati i Mančester siti ali da li iko i pomišlja da Baharov tim može iznenaditi prvaka Evrope, kad nije mogao Lajpcig i Jang Bojs.

Crveno-beli su, ipak, "zeleni" za ovaj nivo fudbala, to je jasno. Možda je sada pravi trenutak da Zvezda polako preusmeri fokus i sve resurse na Superligu koja naredne sezone šampionu ne donosi direktan prolaz među evropsku elitu.

Biće malo teže doći do najboljeg evropskog fudbala naredne sezone a tom putu Partizan je trenutno bliži od šestostrukog uzastopnog prvaka Srbije.

Porazi u Ligi šampiona nisu, naravno, tragični po crveno-bele koliko bi za navijače i klub, svikle na evro spektakle, bio gubitak titule i prelazak na niži rang evropskog fudbala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu