Čukarički na skeneru B92.net: Docić ratovao sam, zasenio i Pešića

Brđani nisu uspeli, a dobri su bili, baš dobri čak i znatno oslabljeni. Kup trofej otišao je u vitrine šampiona, a ako je gostima za utehu - iz njihovih redova stiže igrač utakmice bez obzira na to što je dva gola na drugoj strani postigao Zvezdin heroj.

Miloš Bogovac
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

* Zvezda slavi Pešića i duplu krunu; "Delije" se zahvalile Milojeviću VIDEO

* Pešić doneo Kup Zvezdi! VIDEO

* Zvezda na skeneru B92.net: Pešićevo iskupljenje, Borjanovo pomračenje i Milojevićevo zbogom

Kada se jednog dana bude premotavao film na kišovito majsko veče na najvećem srpskom stadionu, ostaće upamćen trenutak iz 21. minuta - majstorija Marka Docića iz kornera.

Gol kakav u svom vlasništvu imaju samo retki, poput Piksija, Ramba Petkovića.

Taj trenutak je više nego bilo koji obeležio meč u kojem je tim sa Banovog Brda, ipak, poklekao pod jurišom Zvezdinih ofanzivaca i ostao "kratkih rukava" u borbi za Kup trofej.

Kerkezova ideja sa petoricom defanzivaca, sa trojicom centralnih stopera, pokazala se kao plodonosna, i bilo bi berićeta na kraju u svemu tome da je bilo malo više koncentracije kod ključnih akcija Zvezde iz kojih su pali golovi.

Golman i odbrana

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nemanja Belić - Ne snosi krivicu ni za jedan gol mada je kod prvog, ako ćemo da tražimo "dlaku u jajetu", pre udarca Pešića glavom, pokazao neodlučnost pri izlasku na loptu. Treba reći da je i centaršut Kangve bio savršen, jak i precizan, savršen, otud i malo šansi da se brani. Klizav teren učinio je svoje, doprineo da se desi nekoliko ne baš najsigurnijih intervencija Čukine "jedinice".

Viktor Rogan - Kao i kompletna odbrana "Brđana" i desni bek je "izginuo" na "Marakani". Bio je "živi zid" kod brojnih centaršuteva Zvezdinih krila, uklizavao, podmetao i nogu i glavu i telo gde god je trebalo, samo da se Belićev gol sačuva. Borben, ne i konkretan na polovini rivala na koju, istina, i nije previše zalazio.

Uroš Drezgić - Jedan od trojice stubova nosača Kerkezovog tima u četvrtak uveče. Sa Kovačevićem i Tošićem bio je žila kucavica odbrane, srčan do kraja, angažovan, ponekad paničan, ali kada se sve sabere i oduzme, stabilan. Trener Brđana mu je sasvim sigurno stisnuo ruku posle bitke u Ljutice Bogdana.

Nemanja Tošić - Jedino što mu se može prebaciti je trenutak kada je zakasnio da isprati Pešića kod izjednačujućeg gola. Iskusni strelac je to umeo da kazni. Tošiću je u toj situaciji bilo potrebno bolje pozicioniranje, bolja koncentracija i ono što se stiče godinama tuče u po kaznenim prostorima - lukavstvo. Sapleo se o Kangvu u akciji koja je prethodila drugom golu crveno-belih.

Bojan Kovačević (do 81. minuta) - Kerkez ga je uvrstio u startnu postavu u odsustvu Pankova - i nije razočarao. Iako je veći deo drugog dela sezone proveo na klupi, pokazao je da se na njega može računati. Bio je previše daleko van zone Čuke u momentu kada se crtala akcija Zvezde za drugi gol. Zakasnio je da markira Kangvu tada.

Miladin Stevanović - Deluje da se nije najbolje orijentisao u prostoru kada je Zvezda drugi put pogodila. Bio je neodlučan u toj situaciji, daleko od svakog od trojice igrača crveno-belih koji su zaslužni za gol. Niti je branio Kangvu, niti Ivanića, za Pešićem je već okasnio da sprinta.

Vezni red i napad

Miloš
Miloš

Đorđe Ivanović (do 86. minuta) - Bivši igrač Partizana, Olimpije i Maribora nije bio konkretan poput Docića, ali daleko od toga da su igrači Zvezde smeli da ga ignorišu. Brz, snažan kakav je, disciplinovan i trkački spreman, Ivanović je davao atomsku energiju vezi Čuke. Potez utakmice izveo je u svom petercu, kada je sklonio loptu sa gol linije i tako sprečio siguran gol Zvezde. Odgovorna defanzivna partija od njega.

Igor Miladinović (do 81. minuta) - Nije mnogo toga pokazao 20-godišnji fudbaler Čukaričkog u sudaru sa bržim, jačim i boljim od sebe. Još u februaru je osetio šta znači igrati protiv šampiona, i tada je bio starter. Ako ništa drugo, ovaj momak, čiji je brat Uroš takođe deo ekipe sa Brda, nastavlja da korača bolji i iskusniji za Kup finale na našem najvećem stadionu.

Marko Docić - Alfa i omega Čukaričkog, daleko najbolji igrač utakmice u oba tabora po svemu što je prikazao, neka ne zameri "Šilja" Pešić. Ono što je Docič činio, nije niko tako. Samo je golom iz kornera sebe uzdigao iznad svih. Drugo ništa i nije morao da uradi, a uradio je mnogo. Svaki njegov prekid, svaki korner bila je potencijalna prilika za goste. Odbrana crveno-belih strepela je svaki put kada bi Docić poslao loptu pred gol. U 82. je bio tako blizu još jednoj bravuri - pogodio je stativu iz "slobodnjaka"!

Luka Adžić (do 64. minuta) - Taktička postavka Kerkeza nije pružila previše prostora ni Adžiću ni Badamosiju da dođu do punog izražaja. Sin nekadašnjeg kapitena Zvezde je mogao, da je bio pribraniji, da se proslavi u prvom poluvremenu međutim nije najbolje odreagovao na Docićev pas. Borjan mu je "ušao u šut". Bila je to situacija koja je prethodila vođstvu "Brđana" direktno iz kornera. Igrao je nešto više od sat vremena. Ostao bez daha.

Muhamed Badamosi - Mnogo više se očekivalo od super snažnog napadača Čuke - ali se nije proslavio. U tri situacije je mogao bolje. Pogodio je stativu iz relativno lake pozicije (posle opisanog promašaja Adžića) u prvom delu. U nastavku, bio je "odsečen" u napadu i dobro markiran. Jednu Docićevu savršenu loptu iz dubine Čukinog dela terena nije iskoristio - dozvolio je da ga Dragović tada nadjača. Za kraj, umalo da šokira Marakanu - "makazicama" je prebacio loptu preko prečke.

Trener i izmene

Foto: Starsport/Srđan Stevanović
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Dušan Kerkez - Strateg "Brđana" polagao je na "Marakani" ispit zrelosti i taktičke mudrosti. U pripremi meča je bio u problemu jer nije mogao da računa na petoricu standardnih igrača no i pored toga vrhunski je pripremio utakmicu. Sa petoricom u poseldnjoj liniji zablindirao je šesnaesterac. Mučila se Zvezda dugo sa takvom postavkom rivala i umalo da gosti naplate sav svoj trud. Imajući u vidu sve okolnosti koje su pratile utakmicu, Kerkez zaslužuje visoku ocenu za ono što je zajedno sa ekipom ponudio ljubiteljima fudbala u Sbiji - kompaktan tim, čvrst, uigran, koji je uvek znao šta hoće. I ono najvažnije, nadigravao se sa šampionom.

Samuel Ovusu (od 64. minuta) - Dobio je pola sata da brzinom ugrozi Zvezdu. Doneo je novu energiju "Brđanima", ali bez konkretnog učinka.

Luka Stojanović (od 81. minuta) - Premalo vremena na terenu za kompletniji utisak.

Stefan Tomović (od 81. minuta) - Isto kao i Stojanović. Nije se moglo mnogo videti od ovog momka.

Almir Aganspahić (od 86. minuta) - Kerkezov četvrti adut sa klupe. Ni on nije stigao da se nametne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu