Srbi u Evropi: Simon se raspucao, 'srpski' Bajern u problemu

Tek što je počeo plej-of nemačke Bundeslige, počeli su i problemi za Radonjićev Bajern iz Minhena u kom igraju Stefan Jović, Vladimir Lučić i Milan Mačvan.

Podeli
StarSport
StarSport

Bavarci u četvrtfinalu gube 2-1 od Frankfurta, pa Frankfurt sada ima priliku da na svom terenu prođe dalje, a Dejana Radonjića ostavi u rebusu kako je iz ruku skliznula sezona predodređena za uspeh.

Crnogorski stručnjak će morati da se pozabavi i igrama srpskih igrača kada bude analizirao učinak svoje ekipe.

Stefan Jović koji je u proteklom periodu igrao na zavidnom nivou protiv Frankfurta nije blistao, dok je Vladimir Lučić doživeo novi peh.

StarSport
StarSport

Jović je posle dobre partije i 16 poena protiv Frankfurta u seriji ubacio tek devet u drugom meču i samo dve asistencije u trećem.

Iako je u drugom imao devet skokova, u oba naredna meča su izostale asistencije po kojima je inače prepoznatljiv pa je i Bajern poražen.

Lučić je u drugom meču imao osam poena. Posle 21 u prvom meču, ne tako sjajno. Da stvari budu još gore, u trećoj utakmici nije ni igrao zbog povrede ramena pa je Bajern sada u velikom problemu, a Lučić još većem jer povrede nikako da ga zaobiđu.

Bajern je izgubio u drugom meču 75:69, a u trećem 86:83.

Brose Basket je nešto bolji. Posle „štucave“ sezone, Bamberg je u plej-ofu siguran i dve utakmice protiv Telekom Bona je dobio 90:82 i 75:70.

Ono što nije tako dobro u ovoj seriji je učešće Luke Mitrovića koji je u drugom meču serije dobio samo sedam minuta na terenu i za to vreme je upisao dva poena.

StarSport
StarSport

Dejan Musli koji igra sa Mitrovićem je pobedi 75:70 doprineo sa tri poena i tri skoka i već duže vremena pokušava da nađe formu koja ga je krasila po dolasku u Bamberg, zimus.

Penova Alba je posle tesnog poraza u drugom meču plej-ofa 105:100 u trećem pregazila Oldenburg 96:79, a srpski plej je u oba meča imao 13 koševa.

Marko Simonović se konačno raspucao u VTB ligi i njegov Zenit je pobedio Minsk sa 83:76. Simonovića su jedno vreme mučili procenti, ali je sad prebacio 50 odsto u šutu za tri poena i Minsku ubacio četiri trojke iz sedam pokušaja i ukupno 23 poena.

Plej-of je počeo i u Italiji. Aleksa Avramović je konstantno iznad 10 poena i iako je njegov Vareze poražen od Breše 68:61 on je dobro odigrao sa 16 poena.

Žalgiris se priprema za Fajnal for Evrolige u Beogradu, ali ništa ne prepušta slučaju u Litvaniji, pa je sa 25 razlike razbio Nevežis u četvrtfinalu plej-ofa.

Vasilije Micić koga ćemo gledati i na F4 je bio blizu dabl-dabla sa devet poena i deset asistencija za 19 minuta koliko je na terenu dobio od Šarunasa Jasikevičusa.

StarSport
StarSport

Od igrača koji Superligu privode kraju, najefikasniji su u minuloj nedelji bili Ognjen Dobrić i Vanja Marinković.

Dobrić je u pobedi Crvene zvezde nad Zlatiborom ubacio 18 poena, a Vanja Marinković u trijumfu nad Vršcem 16.

U Superligi dobro igra i Boriša Simanić koji je Dinamiku ubacio 15 koševa, a polako nivo svoje igre podiže i momak koji je prošle godine debitovao u dresu Srbije Ilija Đoković.

On je za Borac u pobedi nad Megom ubacio 11 poena uz tri asistencije za 33 minuta na parketu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu