Neće da igra za reprezentaciju dok je Hrvat selektor

Crnogorski rukometaš Božo Anđelić neće nastupati za reprezentaciju te zemlje dok god je selektor Hrvat Vlado Šola.

MTIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Anna Szilagyi
EPA-EFE/Anna Szilagyi

Anđelić je u saopštenju naveo niz razloga zbog kojih se više neće odazivati na poziv selektora.

"Sve što sam rekao, nije bilo da bih odustao od Crne Gore, već suprotno da bih napravio jedini pritisak koji mogu kao igrač da bi se stanje u muškom rukometu promenilo na bolje", saopštio je Anđelić i dodao:

"U Crnoj Gori oni koji najviše daju državi, a ne traže i ne dobijaju ništa, stalno treba da se dokazuju drugima koji od nje samo uzimaju. Imam obavezu da crnogorsku javnost upoznam sa sledećim činjenicama: Selektoru reprezentacije saopštio sam da ubuduće neću nastupati za crnogorsku reprezentaciju dok je on na toj poziciji. Kazao sam da ne želim da sarađujem sa osobom koja nema autoritet, a ni karakter da bude na takvoj poziciji. To sam rekao, ne da bih odustao od Crne Gore, već suprotno da bih napravio jedini pritisak koji mogu kao igrač da bi se stanje u muškom rukometu promenilo na bolje".

Na prethodnom Evropskom prvenstvu u više navrata Šola je delovao zbunjeno, kao na primer protiv Mađarske, kada je upitao svoje igrače koju akciju da odigraju.

"Poznato je svim igračima da je ne tako retko taktiku ekipe i osmišljavanje pojedinih akcija selektor prepuštao igračima. To dovoljno govori o nedostatku autoriteta i pojavi koja je nažalost prisutna samo kod naše reprezentacije", kazao je Anđelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.