Šveđani naučili hrvatske psovke – vređali igrače Veselina Vujovića VIDEO

Rukometaši hrvatskog Neksea iz Našica poraženi su od švedskog Savehofa 34:28 pa su tako pali na treće mesto grupe EHF Lige Evrope.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Ekipa na čijoj je klupi debitovao Veselin Vujović sada će, zbog ovakvog rezultata, imati težeg rivala u nokaut fazi a to će biti nemački Leven.

Osim trijumfa Šveđana, ali i debija proslavljenog Vujovića na klupi Neksea, meč su obeležili i navijači Savehofa koji su se dobro pripremili za ono što su priredili gostima.

Naime, navijači švedskog kluba su specijalno za ovu priliku naučili hrvatski jezik, uglavnom psovke kojima su vređali igrače Neksea, pominjali su i porodicu, pa je u jednom trenutku iz takta ispao igrač gostiju, crnogorski internacionalac Fahrudin Melić preskočivši i ogradu uz teren u nameri da se razračuna sa provokatorima.

Veći incident je sprečen na vreme pošto su reagovali njegovi saigrači, prenose hrvatski mediji.

"A kažu kulturni Skandinavci...", bio je komentar portala 24sata.hr o ovom događaju.

"Malo sam razočaran. Poremetila nas je povreda Gadže koji nam je jako bitan. Ali brine me da smo gubili duele jedan na jedan u odbrani. Bili smo poput starog sporog voza, a oni kao superbrzi koji juri 300 na sat. Pravili smo puno grešaka u napadu, oni su to naplatili lakim golovima. Ovo je daleko od nivoa takmičenja i onoga što bismo želeli. Leven? Može se sa njima igrati, samo što će ovo biti teži put", rekao je Vujović.

Prvi meč protiv tima iz Majnahjma Nekse igra 26. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.