Novi poraz Srbije od Crne Gore – sa Turskom meč odluke za plasman na EP

Najbolje srpske rukometašice poražene su od Crne Gore u Podgorici rezultatom 26:25 (14:14) u meču 4. kola grupe 6 kvalifikacija za EP.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Srbija tako ostaje na trećem mestu grupe u kojoj su još Bugarska i Turska.

Crnogorke su prve sa sve četiri pobede i obezbeđenim plasmanom na Evropsko prvenstvo.

Turska je druga sa učinkom 3-1-0, dok je Srbija na trećem mestu sa pobedom, remijem i dva poraza.

Poslednjeplasirana je Bugarska.

Izabranice Uroša Bregara preostala dva meča igraju 3. aprila sa Bugarskom u gostima, gde su apsolutne favoritkinje, dok četiri dana kasnije dočekuju Tursku (u Zrenjaninu) sa kojom će u direktnom sudaru odlučiti o drugom putniku iz grupe na Evropsko prvenstvo.

Protiv Crne Gore Jovović, Radosavljević i Janjušević bile su najefikasnije sa pet golova, dok je to kod Crne Gore bila Tatjana Brnović sa sedam golova.

Utakmicu u "Bemax" Areni pred 2.500 navijača u negativnom smislu su obeležili hrvatski arbitri, braća Lončar, Zoran i Davor, sa nekoliko krajnje diskutabilnih odluka, čak i pri samom kraju, kada su, verovatno samo oni i niko više u hali, videli probijanje Jovane Jovović u poslednjoj akciji naših devojaka na meču.

Malo pre toga, poništili su i gol Bojčić jer su u trenutku kada je šutnula ka golu Crne Gore svirali pasivan napad Srbije.

Bio je to jedan od ključnih momenata meča. Crna Gora je tada sačuvala dva gola razlike i do kraja, uz "naklonost" sudija, uspela i da održi vođstvo.

Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Osim toga, neujednačenost kriterijuma hrvatskog para ogleda se i u činjenici da je Srbija imala samo dva sedmerca naspram sedam koliko su izvele Crnogorke.

Tek jedan su promašile - i to poslednji.

Što se samog toka meča tiče, Srbija je odigrala daleko bolje nego pre tri dana u Zrenjaninu. Utakmica je od starta bila vrlo ujednačena. Crnogorke jesu u dva navrata u prvom delu meča imale dva gola razlike, ali su naše devojke do poluvremena uspele da preokrenu, doduše i pred sam kraj da prime gol i tako odu na veliki odmor u egalu sa rivalkama.

Prvih desetak minuta drugog poluvremena bio je i najbolji period igre našeg tima.

Srbija je u tom intervalu imala dva gola razlike u nekoliko navrata, međutim, domaće igračice su, što svojim kvalitetom, što na krilima navijača, ali i uz "pomoć" sudija vratile prednost na svoju stranu sedam minuta pre kraja.

U finišu, naše devojke su pokušale sve ne bi li došle do egala, prišle su na -1 na 30 sekundi pre kraja, potom se odbranile a onda su ponovo bile šokirane sudijskom odlukom - jedan od braće Lončar svirao je probijanje Jovović i to je bio kraj svake nade da Srbija danas može do pozitivnog ishoda.

Sve najvažnije detalje sa meča u "Bemax" Areni možete pratiti u LIVE BLOG na B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.