Rukometaši Srbije dobili novog selektora

Trener Vojvodine Boris Rojević imenovan je za novog selektora muške rukometne reprezentacije Srbije, saopšteno je posle sednice Upravnog odbora RSS.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Dusan Milenkovic/Starsport.rs
Dusan Milenkovic/Starsport.rs

U saopštenju se navodi da je Upravni odbor RŠ dao jednoglasno poverenje Rojeviću, koji je ranije vodio juniorsku selekciju Srbije.

"Između dva kandidata UO je ukazao poverenje Rojeviću! Stručnjak koji je tri puta proglašavan za najboljeg trenera Srbije, a nakon prošlogodišnjeg osvajanja Evrokupa sa Vojvodinom, proglašen je i za najuspešnijeg na Balkanu, što ga je, izmedju svih ostalih kvaliteta i referenci, i prepručilo kao najozbiljnijeg kandidata", izjavila je predsednica UO RSS Milena Delić.

Rojević (44) je na mestu selektora Srbije zamenio Španca Tonija Đronu.

"Značajno je i što je dve godine bio u timu kao asistent Đeroni, te je upoznat sa sistemom rada i ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, iskustvom i energijom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam Olimpijske igre 2028. godine. Borisu i njegovim saradnicima želimo mnogo sreće i dobrih rezultata", poručila je Delić.

Upravni odbor RSS je imenovao Marka Vujina za novog sportskog direktora muške seniorske rukometne reprezentacije Srbije.

"O sportskim postignućima Vujina suvišno je govoriti, a po završetku izvrsne karijere dokazao da je čovek njegovog kalibra potreban srpskom rukometu. Svoje konekcije i medjunarodno iskustvo prepoznao je kao veliku vrednost i spreman je da ih koristi kako bi reperezentacija rasla i napredovala u skladu sa evropskim i svetskim trendovima. Sigurno će svojim autoritetom i znanjem doprinositi reprezentaciji na svim poljima", navela je predsednica UO RSS.

"U njemu smo videli spremnost da se bavi poslom koji smo mu poverili, a još je veće zadovoljstvo bilo što je bez obzira na izbor selektora, želeo da se prihvati tog posla. Drago mi je da ga posle pozicije reprezentativca, sada vidimo i u nekoj drugoj ulozi i kao i novom selektoru, Upravni odbor na čijem sam čelu želi mu sreće i uspeha u radu", zaključila je Milena Delić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.