"Verujem da jakom odbranom možemo da delujemo"

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio je da je potrebno da se zaustave bekovi Poljske selekcije koji odlično šutiraju sa distance.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: EPA-EFE/Bo Amstrup
Foto: EPA-EFE/Bo Amstrup

Srbija sutra od 15.30 igra protiv Poljske, u prvom kolu glavne runde Svetskog prvenstva.

"Potrebno je da na brzu tranziciju adekvatno odgovorimo i da zaustavimo njihove bekove koji odlično šutiraju sa distance", izjavio je Bregar, a preneo Rukometni savez Srbije (RSS).

"Verujem da jakom odbranom možemo da delujemo kao i u utakmici protiv Danske, ali ne treba ovako mladim igračicama koje prvi put igraju zajedno nametati pritisak i očekivanja da to može stalno. Za to je potrebno vreme, a one su tek na početku", dodao je on.

Reprezentativka Srbije Jovana Milojević izjavila je da će Poljska "pokušati da slomi" našu selekciju "lakim golovima" iz kontri.

"Pokušaće da nas slome lakim golovima iz kontri i polu-kontri što nismo dobro branile protiv Rumunije, ali ovo je prilika da se ispravimo i brže vraćamo nazad u odbranu. Najveća opasnost svakako dolazi od Kobilinske koja je lider ove generacije Poljakinja", rekla je Milojević.

Nakon Poljske, selekciju Srbije očekuju utakmice protiv Nemačke i Japana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.