Neprepoznatljivu igru Srbije, Rumunke kaznile na surov način

Ženska rukometna reprezentacija Srbije doživela je i drugi poraz na SP, jer su od izabranica Uroša Bregara bile bolje Rumunke rezultatom 37:28 (19:13).

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Bo Amstrup
EPA-EFE/Bo Amstrup

Srbija je posle ovog poraza ostala bez bodova, ali će u poslednjem kolu se sastati sa Čileom gde ima realne šanse da dođe do pobede i druge faze takmičenja.

U reprezentaciji Srbije najviše golova u ovom drugom porazu na SP je postigla Jovana Jovović koja je pet puta pogodila mrežu Rumunije, četiri gola je postigla Anđela Janjušević.

Dok je Sanja Radosavljević pogodila tri puta.

Kod Rumunki osam golova je postigla Bučesku, jedan manje je imala Serafićijanu, dok je Dinka utakmicu završila sa četiri gola.

Dva lica Srbije na prva dva meča na ovom Svetskom prvenstvu. Koliko su bile dobre na startu meča protiv jednog od domaćina ovog prvenstva toliko je sada bilo loše na meču protiv Rumunije. Da li je razlog tome što su bile istrošene ili nešto drugo to je na selektoru da ispita.

Odmah su Rumunke stekle prednost na ovom meču, jer su vodile sa 4:1, Srbija je bila očajna u napadu, ređale su se greške, koje su na drugoj strani prouzrokovale brze napade i lagane golove reprezentacije Rumunije.

Gotovo ništa nije Marija Čolić mogla da zaustavi, pa je Bregar napravio zamenu na golu, te je ubacio Moli Kubinu. Nastavila se loša igra Srbije, Rumunke su imale prednost od 19:11 početkom 20. minuta kada je Srbije krenula da igra bolje.

Kubina je počela da brani, ali je glavni problem bio to sporo vraćanje u odbranu, koje nekako kompenzovano nekom napadačkom igrom u finišu prvog dela meča.

Uspela je Srbija da do poluvremena smanji razliku preko Radosavljević i Janjušević, tako da se na obavezan odmor otišlo sa 19:13.

Na krilima dobre igre u finišu prvog poluvremena krenula je Srbija u drugi deo meča.

Nastavila je Moli Kubina da brani, a prodisao je i napad Srbije, gde su se ređali golovi sa levog krila preko Stamenić i sa srednjeg mesta gde je bila Janjušević. Srbija je posle deset minuta igre u drugom delu meča uspela da minus svede na svega tri gola razlike 21:18, ali je onda usledio možda i presudan trenutak u meču, kada su sve rukometašice Srbije bile isključene.

To je preseklo igru Srbije, koje ponovo počela da greši Rumunke su preko kontra napada sve to kažnjavale i kako je utakmica išla ka kraju tako se i prednost sve više povećavala.

Na kraju su naše komšije bile bolje rezultatom 37:28 i posle ove pobede su obezbedile plasman u drugu fazu SP.

Srbiji ostaje duel sa Čileom za prolaz, dok će Rumunije igrati protiv Danske za prvo mesto u grupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.