Partizan pao u Beogradu – Vojvodina je šampion Srbije

Rukometaši Vojvodine pobedili su Partizan rezultatom 28:20 u drugom meču finala šampionata Srbije.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: bySrdjan Stevanovic/Starsport.rs
Foto: bySrdjan Stevanovic/Starsport.rs

Rukometaši Vojvodine pobedili su u Novom Sadu ekipu Partizana posle produžetaka rezultatom 32:28 u prvom meču finala plej-ofa Superlige Srbije.

Meč je obeležila i velika tuča ova dva rivala.

Vojvodina je posle velike borbe u "Šumicama", dvorani koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta, uspela da savlada crno-bele i da potpuno zasluženo osvoji trofej.

Ovo je rukometašima Vojvodine deseta šampionska titula zaredom, a ukupno 12. titula od sezone 2004/05. Vojvodinu su predvodili Marko Vasić sa šest golova, Darko Milenković sa pet i Branko Tomić i Baris Pukhouski sa po četiri gola.

U ekipi Partizana najefikasniji sa po pet golova bili su Uroš Kojadinović i Nikola Zečević, dok je tri gola dodao Stefan Petrić.

Foto: bySrdjan Stevanovic/Starsport.rs
Foto: bySrdjan Stevanovic/Starsport.rs

U prvom poluvremenu su dve ekipe bile izjednačene, pa je nakon malog broja golova i rezultata 9:9 bilo nade da crno-beli mogu da produže ovo finale.

Što se tiče ovog dela meča, najveća prednost je bila od dva gola kada je Partizan imao vođstvo 9:7, ali je puna dva minuta bio bez pogotka iz igre i dozvolio Vojvođanima da izjednače i vrate se u meč baš pred pauzu na poluvremenu.

Tokom celog poluvremena se igralo sporo, maltene svaki napad je bio na ivici pasivnog i kao što je rečeno niko nije imao prednost veću od dva gola.

Crno-beli su u drugom poluvremenu poveli posle dva minuta igre, a strelac je bio Nikola Zečević, nakon čega je usledilo i prvo isključenje Partizana što Vojvodina nije mogla da iskoristi i Partizan postiže gol za 11:9.

Ipak, Partizanova odbrana puca i Vojvodina preko Tomića dolazi do novog izjednačenja u 35. minutu, 11:11.

Foto: bySrdjan Stevanovic/Starsport.rs
Foto: bySrdjan Stevanovic/Starsport.rs

Razigrao se kapiten crno-belih (Zečević), a i Vojvodina je preko Milića, Tomića i ostalih uspevala da bude veoma opasna što je i rezultiralo u većem broju postignutih golova u odnosu na prvo poluvreme.

Upravo je Tomić pogodio za preokret u 42. minutu i Vojvodina je povela sa 15:14, da bi uskoro Novosađani došli i do 16:14 što je bila njihova najveća prednost u dotadašnjem delu utakmice.

Održavala je Vojvodina tu svoju veliku prednost, a onda Zečević po drugi put pravi oštar faul i isključen je u 47. minutu što je bio udarac za Partizan koji je nakon tog isključenja imao tri gola zaostatka, 19:16 je bio rezultalt.

Foto: bySrdjan Stevanovic/Starsport.rs
Foto: bySrdjan Stevanovic/Starsport.rs

Trnavac je tokom čitave sezone bio bitan faktor Partizana, a upravo je njegova odbrana dala "vetar" u leđa da se razlika smanji na gol zaostatka i to baš u momentima kada je kazna za igrača manje isticala, 19:18.

Bitan momenat se dogodio desetak sekundi kasnije, pošto je Vojvodina iz kontre vratila dva gola prednosti, 20:18, da bi Partizan promašio još jedan zicer, a Vasić posle sedmerca vraća tri gola prednosti.

Kada je Rađenović pogodio za 22:18 bilo je jasno da Vojvodina korača ka trećoj uzastopnoj šampionskoj tituli, a onda Aziz nesportskim ponašanjem dobija isključenje i 2 minuta je Vojvodina imala igrača manje.

Ipak, nisu crno-beli mogli ništa da urade i Pukovski pogađa za novu najveću prednost, 24:19, pa je Vojvodina u finišu uspela da odbije svaki nalet Partizana i da još jednom postane šampion Srbije.

Konačan rezultat je bio 28:20, ubedjliva pobeda Vojvodine nad Partizanom koji je poklekao tu na kraju meča, pa nije baš bila realna ova razlika kada pogledamo odnos snaga tokom čitavog susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.