"Želimo da se prikažemo u najlepšem svetlu na SP"

Selektor juniorske rukometne reprezentacije Srbije Đorđe Teodorović izjavio je da sa puno entuzijazma i motivacijom okuplja tim pred završne pripreme za SP.

Izvor: B92
Podeli
Foto:RSS
Foto:RSS

U saopštenju RSS se navodi da će na SP u Grčku i Nemačku putovati najbolji i u tom trenutku najspremniji, koji od ove nedelje ulaze u prvu fazu završnih priprema. Srpski juniori će od 26. maja do 2. juna trenirati u Šapcu.

"Sa puno entuzijazma i velikom motivacijom muška juniorska reprezentacija se okuplja kako bi sproveli završne pripreme za SP. Baza će nam biti u Šapcu i nadam se da će ceo tim udahnuti i pobednički mentalitet koji je decenijama vladao u ovom rukometnom gradu. Zdravstveni bilten se poboljšava, pa su u ovom momentu na raspolaganju svi igrači (osim ranije povređenih Marka Tasića i kapitena reprezentacije Nikole Stamenkovića). Povrede Miloša Kosa i Stefana Dodića izgledaju tako da ih je moguće sanirati i da će ova dva izuzetno talentovana momka moći Srbiju da predstavljaju u punom naponu krajem juna i početkom jula", rekao je Teodorović, prenosi zvanični sajt RSS.

"Nadamo se da će nam se igrači koji su uključeni u završne utakmice u nacionalnim i internacionalnim takmičenjima (Luka Rogan i Nikola Zečevič) priključiti u dobrom stanju i sa velikom motivacijom. Reprezentaciju sada želimo da pripremimo za sve napore koje sa sobom nosi takmičenje na najvišem nivou. Konačno uigravanje formacija i odabir momaka koji su u ovom trenutku najspremniji i gladni uspeha, biće primarni zadaci", dodao je Teodorović.

On je istakao da je u selekciji 22-23 igrača koji će ravnopravno konkurisati za mesto među 16 rukometaša koji će putovati na SP.

"Takođe silno želimo da našu državu i naš narod na velikoj smotri prikažemo u najlepšem svetlu, kako kroz kvalitetnu prezentaciju našeg stila igre, tako i ponašanjem koje će svima biti putokaz za dalji rad. Nemam nikakvu sumnju da je ova grupa momaka spremna da iznese takav zadatak, a iz sveg srca se nadam da ćemo konaćnim plasmanom obradovati celu naciju", rekao je Teodorović.

SP će biti održano od 20. juna do drugog jula u Nemačkoj i Grčkoj. Srbija će biti u grupi sa Marokom, Islandom i Čileom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.