Đerona saopštio spisak rukometaša

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona saopštio je širi spisak igrača za utakmice na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
Srdjan StevanovicStarsportphoto
Srdjan StevanovicStarsportphoto

Na spisku su golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Todor Jandrić i Tibor Ivanišević.

Leva krila: Vanja Ilić, Miloš Grozdanić, Nemanja Ilić i Mladen Šotić.

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan, Branko Predović i Nemanja Ratković.

Desna krila: Bogdan Radivojević, Uroš Kojadinović, Vukašin Vorkapić i Mateja Dodić.

Bekovi: Petar Djordjić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Stevan Sretenović, Nemanja Obradović, Lazar Kukić, Djordje Djekić, Marko Milisavljević, Aleksa Kolaković, Miloš Kos, Stefan Dodić, Predrag Vejin, Miloš Orbović, Jovica Nikolić, Nemanja Zelenović, Mihajlo Radojković i Milan Milić.

Srbija je u kvalifikacionoj Grupi 2 sa Norveškom, Slovačkom i Finskom. Kvalifikacije će početi u Novom Sadu protiv Finske u sredu 12. oktobra od 18 časova, a četiri dana kasnije od 18 časova Srbija će igrati protiv Slovačke u Prešovu.

Na Evropskom prvenstvu koje će se od 10. do 28. januara 2024. godine održati u Nemačkoj, učestvovaće 24 ekipe. Osim domaćina, plasman su obezbedile tri prvoplasirane ekipe sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva - Švedska, Španija i Danska.

Ukupno 32 ekipe će se kroz kvalifikacije boriti za preostalih 20 mesta. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe, uz četiri najbolje trećeplasirane ekipe, obezbediće učešće na šampionatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.