Andrea Lekić u Ferencvarošu

Srpska rukometašica Andrea Lekić od naredne sezone igraće za ekipu Ferencvaroša, saopštio je mađarski klub.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Treći strelac u istoriji Lige šampiona u julu će iz slovenačkog Krima preći u mađarsku ekipu. Već je igrala u Mađarskoj za Đer, a tokom karijere koju je počela u ORK Beogradu igrala je i za Radnički Beograd, Knjaz Miloš, Vardar, Bukurešt i podgoričku Budućnost.

"Zaista se radujem. Ferencvaroš je sinonim za tradiciju, jedan od najvećih evropskih rukometnih klubova, sa neverovatnom bazom navijača. Svi u klubu misle isto kao i ja - želimo da pobedimo u svakom meču i u ligi, i u Ligi šampiona, a moj cilj je uvek da osvajam trofeje sa timom", rekla je 34-godišnja Lekićeva.

Ona je dodala da je protiv Ferencvaroša igrala mnogo puta i da je hala uvek bila puna.

"Igrala sam protiv Ferencvaroša mnogo puta, skoro uvek pred punom halom i u fantastičnom raspoloženju, i mogu iskreno da kažem da mi je veliko zadovoljstvo da igram u takvom okruženju", istakla je Lekićeva.

Generalni direktor mađarskog kluba Gereg Žolt rekao je da je Lekić pokazala svoju klasu poslednjih godina, kao i u ovosezonskom duelu osmine finala Lige šampiona između Krima i Ferencvaroša, koji je pripao ljubljanskom klubu.

"Svi znaju njene mogućnosti, a tokom pregovora smo potvrdili da je pravi tip pobednika, koji je i pored dosadašnjih uspeha izuzetno motivisan. Zato sam siguran da će sa svojom rutinom i fantastičnom inteligencijom u igri dati našoj ekipi stabilnost i na terenu i van njega", dodao je Žolt.

Ženski rukometni klub Ferencvaroš je deo najpopularnijeg sportskog društva u Mađarskoj sa bazom od preko milion navijača u 16 sportskih sekcija gde su rukometašice jedne od najuspešnijih kolektiva sa 26 domaćih trofeja i četiri međunarodna.

Lekićeva je postigla 556 golova na 122 utakmice za reprezentaciju Srbije s kojom je bila vicešampion sveta 2013.

Izabrana je za najbolju rukometašicu sveta 2013. godine, kada je sa Đerom osvojila Ligu šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.