Stoiljković: Grupa izjednačena, gol može da odluči

Кapiten rukometne reprezentacije Srbije Jovana Stoiljković rekla je da je grupa u kojoj će igrati njena ekipa na Evropskom prvenstvu vrlo izjednačena.

Izvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Kako kaže, jedan gol ili lopta mogu da odluče ko prolazi u narednu fazu takmičenja, a ko ispada.

"Smatram da je grupa je vrlo izjednačena. Svi rivali su nam dobro poznati jer se često sastajemo sa njima. Grupa je takva da jedan gol ili jedna lopta može da odluči ko prolazi u narednu fazu, a ko ispada", rekla je Stoiljković za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Grupi B u Celju protiv Slovenije, Danske i Švedske, odlučeno je danas žrebom u Ljubljani.

"Danska je medju favoritima na svakom prvenstvu, pa će tako biti i na ovom takmičenju. Poslednja dva prvenstva su igrale polufinale, što dovoljno govori o kvalitetu ekipe i ne sumnjam da će i na ovom pokušati da ostvare isti cilj, ako ne i da odu korak dalje", rekla je Stoiljković.

Ona je navela da njena ekipa od svih reprezentacija u grupi verovatno najbolje poznaje Švedsku jer je sa tom selekcijom bila u istoj kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo.

"Iako bez par iskusnih igračica, Švedska i dalje pruža odlične partije. Medjutim, mi smo pokazale da možemo da igramo sa njima ravnopravno i da ih pobedimo", rekla je Stoiljković.

"Slovenija je jedan od domaćina prvenstva što sa sobom nosi veliki pritisak i očekivanja, ali i veliku želju kod igračica. Mislim da će meč na ovom EP zbog toga biti znatno drugačiji u odnosu na naš duel sa Svetskog prvenstva u Španiji prošle godine. Кao zaključak, rekla bih da na kraju sve najviše zavisi od nas", zaključila je Stoiljković.

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.