Bregar: Težak zadatak na EP, ali optimista sam

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar rekao je da je pred njegovom ekipom težak zadatak na Evropskom prvenstvu.

SSIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Rukometašice Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Grupi B u Celju protiv Slovenije, Danske i Švedske, odlučeno je danas žrebom u Ljubljani.

Istakao je da sa optimizmom i pozitivnom energijom očekuje to takmičenje.

"Pred nama je težak zadatak, ali ovo je sport. Igramo u Sloveniji, u Celju, i baš sa optimizmom i pozitivnom energijom očekujem ovo Evropsko prvenstvo", rekao je Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije.

"Grupa u kojoj ćemo igrati na Evropskom prvenstvu nije ni najlakša ni najteža. Bili smo u četvrtom šeširu, što mislim da nismo zaslužili, pa je ishod žreba ovakav", rekao je Bregar.

On je naveo da srpski nacionalni tim dobro poznaje reprezentaciju Slovenije, sa kojom je odmerio snage na Svetskom prvenstvu prošlog decembra.

"Švedska je još jedan poznat protivnik sa kojim smo igrali upravo u kvalifikacijama za ovo takmičenje. Poslednjih pet godina Švedska uz Dansku, Norvešku i Francusku spada u najozbiljnije i najbolje reprezentacije sveta", rekao je Bregar.

Golman reprezentacije Srbije Jovana Risović je rekla da je grupa izazovna, ali da njena ekipa može da se nosi sa svim protivnicima.

"Slovenija protivnik koga odlično poznajemo, igrali smo sa njima na poslednjem Svetskom prvenstvu i to uspešno. Igram za Кrim gde većina reprezentativki Slovenije igra, tako da ih poznajem veoma dobro. Domaćini su i time će biti malo veći pritisak na nama", rekla je Risović.

Ona je navela da su reprezentacije Švedske i Danske u samom vrhu evropskog rukometa.

"Poznajemo prednosti i mane Švedske i možemo se nositi sa njima. Danska ima sjajne igračice i sjajne golmane, ali u nekim prošlim našim duelima smo imali pozitivan skor sa njima. Biće veoma teško i izazovno, ali nećemo se predati već na samom startu, to je sigurno", istakla je Risović.

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.