Crnogorci: "Budimo realni", "Francuzi su mašinerija", "Imali smo šansu"

Crnogorski selektor i rukometaši reslno su sagledali stvari nakon poraza od Francuske 36:37, u trećem kolu druge faze EP.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Lavovi" nisu uspeli da pariraju olimpijskom šampionu u jednom od ključnih mečeva u borbi za polufinale turnira u Budimpešti.

"Propustili smo neke momente u prvom poluvremenu, imali smo problema u napadu, iako smo dali 27 golova. Njihova odbrana je jako teška za probijanje. Možda još nismo na nivou da igramo 60 minuta sa Francuskom ili Danskom, ali radićemo na tome. Koštalo nas je sve ovo sa koronom, nismo praktično odradili trening sa kompletnom ekipom. Francuzi igraju fenomenalnu odbranu, moramo realno da sagledamo stvari. Jednostavno, zatvarali su nas, a oni i kažnjavaju svaku grešku. Nismo se, međutim, predali, iako je razlika velika", rekao je selektor Zoran Roganović za RTCG.

Branko Vujović nije bio u elementu na meču sa Francuskom – na početku meča je napravio dve greške, u finišu je popravio golgeterski skor, ali bilo je kasno.

"Problem je kad glava hoće, a telo ne može da izdrži", iskren je Vujović, "Stigao nas je umor. Imali smo iscrpljujuće utakmice, a igrati u ovakvoj situaciji bez pola igrača od početka nije lako. Drago mi je što smo pre utakmice uopšte i maštali o polufinalu. Malo ko je verovao da će se to dogoditi. Bitno je da nastavimo, da smo stalno na velikoj sceni, da rastemo".

Vasko Ševaljević je bio malo na terenu – sredinom poluvremena je isključen, jer je rukom po licu zahvatio Nikolu Karabatića.

"Znao sam kakav će biti ishod tog faula", iskren je Ševaljević, "Francuska je jednostavno mašinerija. Kada se uđe u njihov ritam, teško možeš da se vratiš".

Stefan Čavor smatra da je meč izgubljen u prvom poluvremenu.

"U prvom poluvremenu smo imali šansu, trebalo je da je iskoristimo, ali u nastavku su nas prelomili. Teško je bilo ovo izdržati, cela ekipa je bila umorna. Mene je posle izolacije tek sada stigao umor, ali ostaje nam još ta utakmica protiv Islanda, da probamo da se skupimo i odigramo najbolje što možemo", istakao je desni bek nemačkog Veclara.

Crna Gora u poslednjem meču druge faze igra protiv selekcije Islanda.

"Daćemo sve od sebe. Borićemo se do kraja", poručio je selektor Roganović.

"Borićemo se koliko možemo, kao i do sada"
, dodao je Vujović.

"Nadam se da ćemo je imati. U timu nas je 19, a utakmica nam je veoma bitna. Ići ćemo maksimalno, pa šta bude", naglašava Čavor.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.