Novi "orao": Mnogo sam srećan

Mnogo mi je drago što ću imati priliku da debitujem za Srbiju, mnogo sam srećan, izjavio je novi rukometaš Srbije Dragan Pešmalbek.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: RSS
Foto: RSS

*Reprezentacija Srbije dobila veliko pojačanje

Muška rukometna reprezentacija Srbije na okupu je u Staroj Pazovi, a nakon zedničkog rada, odigraće dve prijateljske utakmice sa reprezentacijom Severne Makedonije u Nišu.

Rukometašima se nakon završnog turnira Lige šampiona, gde je učestvovao sa svojim klubom Nantom pridužio i Dragan Pešmalbek, novi član naše nacionalne selekcije i stavio na raspolaganje selektoru Toniju Đeroni.

"Mnogo mi je drago što ću imati priliku da debitujem za Srbiju, mnogo sam srećan. Momci su mi priredili odličnu dobrodošlicu, dobro su me prihvatili. Sve je u najboljem redu i osećam se veoma dobro ovde. Selektora Tonija Đeronu poznajem od ranije dok je bio trener u Francuskoj, kao i neke momke odavde i zaista nije bilo nikakvih problema", rekao je Pešmalbek za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Predstojećeg vikenda Pešmalbek će biti u prilici da debituje za Srbiju na prijateljskim utakmicama protiv Severne Makedonije.

"Prijateljske su utakmice u pitanju, ali moramo da se radimo svi zajedno na odbrani i napadu, da se dobro povežemo. Neće biti lako naravno. Selektor Makedonije je Kiril Lazarov, moj dobar prijatelj i saigrač u Nantu. Moramo dobro da radimo i da probamo da pobedimo u obe utakmice ovog vikenda".

Novi član „orlova“ marljivo radi na usavršavanju srpskog jezika.

"Pre tri godine nisam ništa znao, samo po neke reči. Moja majka mi je dala neki stari bukvar i počeo sam tako. Od novembra sam počeo na francuskom univerzitetu aktivno učenje i svake nedelje imam časove srpskog jezika. Dobro napredujem i trudiću se da budem sve bolji i bolji. Saigrač u Nantu, Milan Milić mi mnogo pomaže. Preneo mi je i kakvi su igrači ovde i atmosfera i hvala mu na tome", zaključio je Pešmalbek.

Utakmice protiv reprezentacije Severne Makedonije na programu su u subotu, 19. juna od 18 i nedelju, 20. juna od 16 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.