Srpske rukometašice veruju u plasman na Svetsko prvenstvo

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Katarina Krpež-Šlezak rekla je da veruje u plasman na Svetsko prvenstvo.

MTIzvor: B92, Beta
Podeli
EPA/SRDJAN SUKI
EPA/SRDJAN SUKI

"Ne očekujemo lake duele protiv Slovačke, ne potcenjujemo nikoga, ali bez obzira na sve, treba da dobijemo te utakmice. Imamo dobru ekipu i to treba da prenesemo na teren. Moramo na terenu da pokažemo da smo bolji i verujemo da će sve biti kakao treba. Krenuli smo sa pripremama, sve se odvija po planu i nadam se da ćemo se u utakmicama pokazati u najboljem svetlu", rekla je Krpež-Šlezak, preneo je Rukometni savez Srbije.

Srpske rukometašice će predvodjene novim selektorom Urošem Bregarom igrati protiv Slovačke u baražu.

"Ovo je velika promena i mnogo nam znači. Vidi se da je veliko osveženje, nasmejana i pozitivna lica, što je veoma bitno. Lično se osećam lepo, a vidim i da su devojke zadovoljne. Imala sam priliku da radim sa Urošem Bregarom i samo mogu preneti pozitivne utiske o njemu i njegovom načinu rada. Ovo će nam dobro doći da se vratimo na visoki nivo, da igramo brzo, da igramo moderni rukomet", kazala je Krpež-Šlezak.

Uroš Bregar je zahvalio na poverenju.

"Veoma sam zadovoljan sa ova tri dana zajedničkog rada. Sve igračice su na visokom nivou, imaju veliku želju i volju i verujem da možemo da pravimo velike i dobre stvari. Istina je da imamo nekih zdravstvenih problema, Trifunović ne putuje sa nama, ali sve ostale igračice su spremne. Sa velikim oprimizmom očekujemo ove utakmice i jedva čekamo da počne", rekao je Bregar.

Predsednica RSS Milena Delić kazala je da je optimista povodom novog poglavlja u reprezentaciji Srbije.

"Krećemo u novo poglavlje nakon neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre i isteka četvorogodišnjeg ugovora bivšeg selektora. Morali smo da tražimo novo rešenje. Bregara poznajem dugo i pratim njegov rad, pri prvom kontaktu smo lako došli do zajedničkog dogovora na obostrano zadovoljstvo. Osetila sam njegovu želju da prihvati vođenje naše selekcije. Iako mlada osoba, poseduje veliko trenersko iskustvo, kako u radu u Krimu, gde je već godinama učesnik Lige šampiona, tako i u reprezentaciji Slovenije. Mislim da je neko ko prati evropske trendove i to će pokušati sad da primeni i na našu selekciju", kazala je Delić.

Prva utakmica protiv Slovačke igraće se 17. aprila u gostima, dok je revanš četiri dana kasnije u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.