"Za Crnu Goru neću igrati iz ljubavi"

Odluka Matee Pletikosić (22) da zaigra za žensku rukometnu reprezentaciju Crne Gore izazvala je veliku pažnju u regionu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Talentovana Hrvatica odbrala je drugi nacionalni tim, a Hrvati ističu neažurnost i nezainteresovanost svog rukometnog saveza (HRS) kao glavnu uzrok njenog odlaska.

Matea je za "24sata.hr" rekla da se HRS prema njoj nije poneo korektno nakon povrede, koju je doživela 2016. na kadetskom prvenstvu Evrope.

"Dobila sam godinu kasnije poziv, ali rekla sam da se tada nisam osećala najbolje. Ne i da neću više nikada igrati. Međutim, kasnije me više niko nije kontaktirao, a onda su mi rekli da moram dati intervju i poručiti kako želim da opet igram za reprezentaciju. To sam i učinila i opet me nisu zvali", rekla je Pletikosićeva.

Pletikosićeva je otkrila i da su je iz RS Crne Gore i ranije kontaktirali sa ponudom da promeni sportsko državljanstvo.

"Ne želim nikoga da molim. Ako me u HRS ne žele, ja to poštujem. Igraću za Crnu Goru jer mi je san da odem na Olimpijske igre i karijera mi je trenutno najbitnija. Već su me i ranije zvali Crnogorci, ali tada nisam pristala. Naravno da nije bilo jednostavno prelomiti, ali porodica, moj dečko i prijatelji su me podržali. Oni su mi najveća podrška".

Najteže bi moglo, konstatuju mediji, moglo da dođe u decembru na Evropskom prvenstvu. Žreb bi mogao da spoji Crnu Goru i Hrvatsku.

"Ja volim svoju zemlju Hrvatsku i to bi mi bilo najteže od svega ovoga. Sigurno neću igrati za Crnu Goru iz ljubavi kao što bih igrala Hrvatsku. Gledam svoju budućnost, želim da se ostvarim kao sportistkinja", zaključila je nova crnogorska reprezentativka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.