Velika pobeda Srbije nad Južnom Korejom

Rukometašice Srbije su rezultatom 36:33 pobedile Južnu Koreju u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA
Foto: EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

U prvom poluvremenu je Srbija bila dominanta i postigla čak 21 pogodak. Sam start utakmice jeste bio dobar, ali je i Južna Koreja znala kako da odgovori.

Međutim, Srbija je iz napada u napad igrala sve bolje i prednost je bivala sve veća i veća, posle pogotka Željke Nikolić sa desnog krila imala je Srbija plus 3, da bi se za tren oka to pretvorilo u 10:5.

Marija Obradović je zaradila i isključenje, ali to nije previše omelo izabranice Ljubomira Obradovića koje su uspevale da održe svoju prednost 6 golova, a čak i da je uvećaju na 7 razlike i to posle kontre koju je istrčala Kristina Liščević. Problem je nastao posle gola pošto je srpska rukometašica i pala i u suzama otišla na klupu.

Sve do poslednja dva minuta prvog perioda je Srbija imala velikih +7, a onda je preko Šin Koreja uspela da smanji to na 5 i da sa 21:16 odemo na poluvreme.

Katarina Tomašević je nastavila da se ističe fantastičnim odbranama, za 45 minuta je imala čak 8 i to sjajnih, dok je Trifunovićeva bila vrlo lepo raspoložena i ušla u seriju golova. Južnoj Koreji niko nije dao preko 27 golova, a Srbija je to uspela za nekih četrdesetak minuta.

Južna Koreja se probudila u jednom momentu. Rju i Šin su kreirale seriju od četiri gola za svoj tim, a Jelena Lavko je svojim šestim golom uspela da je prekine i da održi Srbiju na pristojnoj razlici.

Koreja je igrala sve agresivnije, spustile su razliku na 4 gola, a Srbija ušla u "post". Potom je Obradovićeva u pravom momentu postigla gol i to kada su sudije podigle ruku i napad je morao podhitno da se završava.

Iako je Koreja bila veoma dobra i veoma agresivna, iako je uspevala na momente da spusti razliku i da makar prividno unese dramu u ovaj susret, Srbija je uspevala da bude na pristojnom odstojanju, čak i kada je bilo 3 razlike na samo dva minuta pre kraja.

Lavko je pokazala zbog čega je kapiten i u najvažnijem momentu postigla vrlo važan gol koji je Srbiji uneo mirnoću i pomogao joj da uspešno privede meč kraju. Velika pobeda Srbije na startu druge faze i to nad selekcijom Južne Koreje.

Upravo je Jelena Lavko bila najefikasnija sa 7 golova i to bez promašaja! Slađana Pop-Lazić je takođe bila bez promašaja sa 5 golova, dok je Željka Nikolić imala isto toliko sa samo jednim promašajem, kao i Trifunovićeva, dok je 5 golova iz 8 šuteva imala i Liščevićeva.

Na drugoj strani, Rju je imala čak 10 pogodaka, Šin 6, koliko i Li, a Gvon 4.

Utakmicu između Srbije i Južne Koreje možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.