Debakl Srpkinja – sa Slovenijom za drugu rundu

Rukometašice Srbije doživele su drugi uzastopni poraz na Svetskom prvenstvu, najubedljiviji u Japanu.

A. KovačevićIzvor: B92
Podeli
Foto: RSS
Foto: RSS

Svetsko prvenstvo, IV kolo:
Srbija – Holandija 23:36 (12:20)
Akva Dom, Kumamoto
Sudije: K. Bonaventura, Ž. Bonaventura (Fra)

Srpkinje su bile nemoćne protiv selekcije Holandije koja je slavila sa 36:23 u četvrtom kolu Grupe A.

Srbija sada ima polovičan učinak 2-2, kao i reprezentacija Slovenije, pa će međusobni duel bivših zemljakinja u petak od 7 ujutru odlučiti ko će u drugu rundu SP.

Izabranice Ljubomira Obradovića su potpuno razočarale nakon odlične predstave u porazu od Norveške.

Previše su grešile, čak 22 puta su prepustile loptu rivalkama, naspram samo sedam grešaka Holandije. Srbija je imala i izuzetno loš procenat šuta (23/61), da nije bilo sedmeraca Liščevićeve (6/6) katastrofa bi bila još veća.

Srbija: Cvijić 1, Janjušević, Jovović, Kojić, Lavko 1, Liščević 6, Nikolić 2, Obradović 6, Pop-Lazić 1, Radojević, Radosavljević, Risović, Stevin, Stoiljković, Tomašević (9 odbrana), Trifunović 6

Holandija: Abing 6, Bont, Duijndam, Dulfer 6, Freriks, Hušer 1, Kramer, Maleštajn 2, Nuser 3, Polman 8, Smets, Smits, Snelder 3, Van der Heijden 6, Van Vetering 1, Vester

Bile su nemoćne protiv Holandije od prvog minuta, rivalke brzo stižu do 3:0, disciplinovane u odbrani, eksplozivne u napadu postepeno pojačavaju ritam pa razlika nastavlja da raste iz minuta u minut.

Od 5:1, preko 7:2 do 14:8, kada naša selekcija konačno uspeva da poveže nekoliko dorbih napada i smanji na 15:10.

Međutim, ispostavilo se da je to bio samo kratak period pada u igri Holandije, čim su došle do daha kreću u novi nalet i stižu do dvostruke prednosti u 27. minutu – 20:10.

Golovima Liščevićeve i Trifunovićeve smanjujemo na -8 na poluvremenu, ali Holanđanke ne popuštaju ni u nastavku, surovo kažnjavaju brojne greške naših rukometašica i stižu do najveće razlike 26:14 u 43. minutu susreta.

Svetsko prvenstvo, IV kolo:
Kuba – Slovenija 26:39
Srbija – Holandija 23:36
12.30 Norveška – Angola

Tek tada Holanđanke malo popuštaju "gas", naše rukometašice dolaze do daha, koriste malo više prostora u napadu i pogocima Obradovićeve i Trifunovićeve Srbija se vraća na jednocifren zaostatak – 23:31.

Međutim, Holandija odmah reaguje, ponovo pojačava ritam i serijom kontri nakon novih grešaka Srpkinja se vraćaju ne samo na dvocifrenu prednost već stižu i do najveće razlike na meču za konačnih 36:23.

Najefikasnije u srpskom timu bile su Liščević, Obradović i Trifunović sa po 6 pogodaka. Veći debakl ublažila je i Katarina Obradović sa 9 odbrana.

Holandiju je predvodila Estevana Polman sa osam golova, inače supruga bivšeg fudbalera Rafaela van der Varta, dok su po šest postigle Van der Hejden, Abing i Dulfer.

U prvom meču četvrtog kola Grupe A, Slovenija je bila ubedljiva protiv Kube, dok se kasnije sastaju Norveška i Angola.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

LIVE BLOG B92 – iz minuta u minut

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.