Vesti - Roland Garros 2022 -

Đoković i dalje prvi, ali rekord neće oboriti

Novak Đoković započeo je ovog ponedeljka 373. sedmicu na vrhu svetske rang liste, ali već od sledeće nedelje više neće biti na čelu ATP liste.

SS
Podeli
 EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Đoković sada ima 8.770 bodova, 110 manje nego na prethodnoj listi, a bodove koje je izgubio neosvajanjem titule na Rolan Garosu biće mu obrisani 13. juna.

Tada će ga prestići Danil Medvedev koji trenutno ima 8.160 bodova.

Na trećem mestu je Aleksander Zverev sa 7.795, a sada je na četvrtom Rafael Nadal koji je stigao do 7.525 u preskočio je Stefanosa Cicipasa.

Finalista u Parizu Kasper Rud stigao je do6. pozicije, a iza njega sada su Karlos Alkaras i Andrej Rubljov.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Đokovićev cilj bio je da dostigne 377. nedelja koliko je svojevremeno na vrhu provela Štefi Graf, ali to za sada neće biti dostižno za srpskog tenisera.

Pogotovo jer na Vimbldonu neće biti bodovanja i izgubiće 2.000 bodova, pa bi čak posle tog 10. jula kada se završi Grend slem u Londonu mogao da padne na 7. mesto.

Potom će braniti finale US opena i titulu na Mastersu u Parizu, pa je jasno da Đokovića tek čeka pakao u pokušaju da obori rekord Štefi Graf.

Kada su u pitanju srpski teniseri, MIomir Kecmanović je zadržao 31. mesto, dok je Filip Krajinović skočio za osam pozicija i sada je 47. igrač sveta.

Laslo Đere je na 54. poziciji, a Dušan Lajović na 69. mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.