Vesti - Roland Garros 2022 -

Vilander: Ne ide Rafa nikud!

Eksperti Eurosporta, Mats Vilander i Tim Henmnan, impresionirani su nastupom Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa.

Z.K.
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Nadal: Ne znam šta može da se dogodi u budućnosti

* Nadal uništio Ruda za 14. titulu na Rolan Garosu!

Španac je po 14. put trijumfovao u Parizu, to mu je 22. grend slem trofej u karijeri.

Posle pobede nad Kasperom Rudom od 6:3, 6:3, 6:0, Vilander je poručio da "rekord Nadala dugo neće biti oboren".

"Svedočimo pisanju istorije od strane Rafe, znali smo to i pre, sad još više. Džon Mekinro je rekao da ovaj rekord nikad neće biti srušen, ne, zaista neće biti oboren na grend slemu. Da li će ovaj rekord biti potučen u bilo kom sportu koji se igra na godišnjoj bazi? To je pravo pitanje", kaže Vilander.

I on je, kao i mnogi, oduševljen što je Nadal najavio da će nastaviti da igra i da nema ni govora o povlačenju.

"Ne ide on nikud! To kako je izgledao na 3:1 u drugom setu. Teško da može bito boljeg meča na šljaci. Naverovatan je. Mislio sam da će u nekom momentu da se pokaže koliko ima godina, da će modernost Rudove igre da se isplati, ali nije se to desilo. Igrao je Rafa pametno velike poene, mogu samo da zamislim šta je Rud osećao tokom meča. Nemoguće je! Takođe, mislim da je ovo najslađa titula za Nadala. Prvo, nije znao da li će moći da igra, svako jutro se budio s tim pitanjem. Ali sada moramo da se fokusiramo ne na 14, već na 22. titulu. Ima dve više od Novaka i Rodžera, to bi mogao da bude razlog da bude najbolji svih vremena. Opet, on je tako skroman i kako stvari stoje, izgleda da će nastaviti", poručio je Mats.

Tim Henman je jednako bio oduševljen igrom španskog tenisera.

"Fenomenalno izdanje Nadala. Bio je siguran, surov, pravi šampion. Kada osvojite tako mnogo kao on, nikad ne znate šta je iza ugla. Bio je veoma iskren o svojoj budućnosti rekavši kako ne zna da li će biti tu naredne godine. Kad vidite tu igru, 11 gemova zaredom, možete reći da je to bilo još jedno remekdelo na šljaci. Ne pomišljate da će posle tih velikih titula, a ne zaboravite da je uzeo i Melburn, imati isti motiv. Zato mu držimo palčeve da nastavi jer je privilegija gledati jednog od najvećih šampiona da igra tako dobro", poručio je Henman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.