Vesti - Roland Garros 2020 -

Ostalo je još dva mesta za Završni turnir

Dan nakon završetka Rolan Garosa dobili smo još dvojicu sigurnih učesnika Završnog ATP turnira.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Julian Finney/Getty Images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Za finale 2020. godine kvalifikovali su se Stefanos Cicipas, polufinalista Rolan Garosa, i Aleksander Zverev, koji je ispao u osmini finala.

Pored njih dvojice ranije se kvalifikovalo šestoro tenisera, a to su: Novak Đoković, Rafael Nadal, Dominik Tim i Danil Medvedev.

Cicipas će imati priliku da odbrani titulu u Londonu (iako su mu bodovi već upisani šta god da se desi) u kojem je prošle godine u finalnom okršaju savladao Dominika Tima.

Dvadesetdvogodišnji Grk, najmlađi šampion Završnog turnira još od Lejtona Hjuita 2001. godine, ove sezone ima učinak od 28 pobeda i deset poraza.

Osvojio je petu titulu u karijeri u Marseju, a bio poražen u finalima Dubaija i Hamburga.

Dvadesettrogodišnji Zverev je takođe osvajač Završnog turnira. Njemu je to pošlo od ruke 2018. godine kada je na putu do trofeja pobedio i Đokovića i Federera.

On tokom 2020. godine ima učinak od 15 pobeda i osam poraza i, iako nema titulu, ima finale US opena i polufinale Australijan opena.

U O2 areni ostala su još dva mesta, a najbliži je trenutno Dijego Švarcman, polufinalista Rolan Garosa, koji se nalazi na osmom mestu ATP rang liste.

Poslednjem mestu u Londonu trenutno su najbliži Andrej Rubljov, Denis Šapovalov, Roberto Bautista Agut, Mateo Beretini, Pablo Karenjo Busta...

Završni turnir će se igrati u Londonu, poslednji put ove godine, od 15. do 22. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.