Vesti - Qatar 2022 -

Vijera kritikovao ponašanje Martinesa posle pobede u Kataru

Trener fudbalera Kristal Palasa Patrik Vijera nazvao je slavlje golmana Aston Vile Emilijana Martinesa "glupim".

Izvor: B92, Beta Argentina
Podeli
Foto: Profimedia//Bagu Blanco/PRESSINPHOTO SPORT
Foto: Profimedia//Bagu Blanco/PRESSINPHOTO SPORT

Strateg londonskog kluba je istakao da je on time ukaljao pobedu Argentine u finalu Svetskog prvenstva u Kataru.

"Slike golmana koje sam video malo su pokvarile ono što je Argentina postigla na Svetskom prvenstvu. Mislim da nije bilo potrebe za tim. Ponekad ne možete da kontrolišete emocije, ali mislim da je Martines napravio glupost na ceremoniji", rekao je Vijera, koji je i sam bio svetski šampion sa Francuskom 1998. godine.

Posle pobede Argentine u finalu Svetskog prvenstva protiv Francuske, Martines je nepristojno gestikulirao sa Zlatnom rukavicom koja mu je dodeljena kao najboljem golmanu na turniru.

On je, takođe, u više navrata ismevao francuskog napadača Kilijana Mbapea. Tokom pobedničke parade u Buenos Ajresu, Martines je viđen da drži lutku koja predstavlja bebu, čije je lice bilo prekriveno fotografijom Mbapea koji je u finalu postigao tri gola.

Martines će se sledeće nedelje vratiti u svoj klub, a trener Aston Vile Unaj Emeri najavio je da namerava da razgovara sa golmanom o njegovom kontroverznom ponašanju.

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera bila je mnogo oštrija po pitanju Martinesovog ponašanja.

"To smatram jadnim. To je vulgarno, neprikladno i nije doraslo prilici", rekla je ministarka i navela da se Martines "nije istakao kao pobednik već je imao prilično jadno ponašanje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu