Vesti - Qatar 2022 -

"Nikada nemoj Hrvata da potceniš"

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da je njegova ekipa u utakmici osmine finala protiv Japana odigrala onako kako je trebalo sa takvim protivnikom

Izvor: B92, Beta Hrvatska
Podeli
EPA-EFE/Georgi Licovski
EPA-EFE/Georgi Licovski

On je dodao da je plasman u četvrtfinale veliki rezultat.

"Bila je teška utakmica, borbena, kvalitetna... Mislim da smo dobro odigrali, baš kako je trebalo protiv ovakvog protivnika. Ući medju osam najboljih na svetu je veliki rezultat, borili smo se celu utakmicu i na kraju smo nagrađeni", rekao je Dalić za hrvatsku televiziju, prenela je Hina.

Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je posle jedanaesteraca pobedila Japan sa 3:1, nakon što je u regularnom delu utakmice i posle produžetaka rezultat bio nerešen 1:1.

"Tokom prvih pola sata smo imali kontrolu, ali smo onda sami sebe doveli u probleme kratkim dodavanjima na sredini terena koja su omogućila Japancima kontranapade, a nama unela nervozu. Nakon toga smo primili gol iz prekida što nam se dugo vremena nije dogodilo i morali smo da se 'čupamo'", naveo je Dalić.

"Dogovorili smo se da nema više tih kratkih dodavanja i da pokušamo više preskakati igru. Kad god smo to uradili, došli smo u izglednu situaciju. Protivnik je u najavama govorio kako će mu biti lako s Hrvatskom, ali nikad nemoj Hrvata potceniti. Ko god je to uradio, na kraju je zažalio. Možda jesmo mali, ali smo hrabri, borbeni i vredni", dodao je Dalić.

Akutelni vicešampion sveta Hrvatska će u četvrtfinalu igrati najverovatnije protiv Brazil.

Pročitajte još:

* Hrvatska preživela Japan posle penala! VIDEO

* "Ma, dajte nam i te strašne Brazilce"

* Hrvati nastavili niz, ne gube kad uđu u produžetke i dođu do penala

* Livaković: Nadtraži trenuci; Vlašić: Nastavljamo da gazimo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu