Vesti - Qatar 2022 -

FIFA odbila žalbu Francuske

FIFA je odbacila žalbu Francuske fudbalske federacije (FFF) o promeni rezultata utakmice Tunis - Francuska (1:0) na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Izvor: B92, Beta Francuska, Tunis
Podeli
Foto: Profimedia/Mutsu Kawamori/AFLO
Foto: Profimedia/Mutsu Kawamori/AFLO

Francuzi su se žalili na poništen gol Antoana Grizmana.

"Disciplinski komitet FIFA odbacio je žalbu koju je podnela Francuska fudbalska federacija u vezi sa utakmicom Svetskog prvenstva Tunis - Francuska odigranom 30. novembra", navodi se u kratkom saopštenju u kojem nema obrazloženja za takvu odluku.

Reprezentacija Francuske, poražena prošle srede u toj utakmici, izrazila je sumnju u korišćenje VAR provere za poništenje gola koji je Grizman postigao odmah po kraju meča (u 90. minutu i osam sekundi).

Francuska je u žalbi koju je prošle nedelje podnela FIFA navela da je VAR korišćen "posle nastavka igre i posle završetka meča", što je u suprotnosti sa protokolom za korišćenje ove tehnologije.

Izmena konačnog rezultata u svakom slučaju ne bi promenila ništa na tabeli Grupe D jer bi Tunis bio inače eliminisan, a Francuska se kvalifikovala za meč protiv Poljske, koju je u nedelju pobedila sa 3:1 u osmini finala.

Prema protokolu upotrebe video pomoći (VAR), ako je utakmica nastavljena posle nekog prekida, sudija ne može da koristi VAR osim u slučaju prekršaja koji podleže isključenju, kao što su nasilno ponašanje i upućivanje grubih ili uvredljivih reči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu