Vesti - Qatar 2022 -

Da li Piksi treba da ostane? ANKETA

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru već u grupnoj fazi.

MTIzvor: B92 Srbija
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

"Orlovi" su najpre izgubili od Brazila (2:0), potom su ispustili dva gola razlike u duelu sa Kamerunom (3:3), da bi u odlučujućoj utakmici izgubili od Švajcarske (3:2).

Na Mundijal, Srbija je stigla velikom pobedom nad Portugalom u Lisabonu, što je bila kruna uspešnog kvalifikacionog ciklusa.

Napravljen je potom uspeh i u Ligi nacija, gde će Srbija prvi put igrati u elitnoj diviziji, zahvaljujući trijumfu nad Norveškom u Oslu.

Selektor Dragan Stojković Piksi imao je bezrezervnu podršku pri dolasku u Katar, međutim, u međuvremenu stvari su se promenile, logično – zbog rezultata u Dohi.

Mnogo je faktora uticalo na eliminaciju Srbije sa turnira, a jedan od njih je i, mnogi smatraju, loše vođenje tima od strane selektora Piksija.

Najuočljivija greška bila je u duelu sa Kamerunom, pri rezultatu 3:1, a najbolju ocenu dao je tada Rade Bogdanović.

"Moram ovo da kažem, razmišljao sam i moram da kažem. Mi smo danas odigrali utakmicu, a da nismo imali selektora na klupi. Nikada nisam video da neko lošije vodi utakmicu na velikom takmičenju, kao Dragan Stojković danas - užasno. Da vi kod 3:1, kada vam se ekipa vratila, da pustite petoricu na visoki presing, da deset minuta ne zna te gde ko udara. Kao trener na klupi morate da razmišljate, daj da se malo vratim, kukao sam kako fizička sprema nije dobra. Izlaskom Pavlovića je nastao potop. Te izjave koje je pravio, života mi, niko neće ući u glavu i razumeti šta je hteo", rekao je Bogdanović u emisiji na RTS-u.

Piksi je protiv Švajcarske zaigrao još ofanzivnije, sa trojicom pozadi i dvojicom u napadu, što je rezultiralo time da po bokovima duva "promaja".

Nismo imali sreće sa zdravstvenim biltenom u Kataru, što je umnogome vezalo ruke selektoru, ali je činjenica i da pojedine taktičke odluke nisu bile dobre.

Piksi je nakon poraza od Švajcarske bio upitan o ostanku na klupi nacionalnog tima. Čini se da tu dileme nema.

"Počinjemo pripreme za Evropsko prvenstvo i tu se ništa nije promenilo. Takmičenje na kojem nismo bili 24 godine. Naravno da ću biti srećniji ako igrači budu zdravi", rekao je Stojković.

Činjenica je da je od dolaska na klupu, pa do Katara, sve izgledalo sjajno.

Šta Vi mislite, da li Piksiju treba dati prostora da i ubuduće vodi reprezentaciju?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu