Vesti - Qatar 2022 -

Brazilci imaju "insajdera" za Vlahovića: Dušinjo je fenomen

Brazilci su uvek samouvereni kada je fudbal u pitanju, ali im nije svejedno ko ih čeka ovog četvrtka na Lusailu.

Izvor: B92 Srbija, Brazil
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Selesao" ima moćan tim, favorit je za titulu prvaka sveta, ali ni Brazilci nisu imuni na imena koje se nalaze u timu Srbije.

Kao što su i njima uvek u prvom planu napadači, tako posebno pažnju obraćaju i na srpske golgetere.

Jedan od njih je napadač Juventusa Dušan Vlahović, koji će verovatno da predvodi ofanzivnu liniju Srbije u četvrtak uveče.

A kada su u pitanju njegovi kvaliteti i igrački karakter, Brazilci imaju "insajdera".

Vlahovića je, dok je odrastao u Partizanu, izbliza posmatrao Everzon Luiz, dok ga sada odlično poznaju saigrači iz Juventusa Bramer, Danilo i Aleks Sandro.

"Vlahović je uvek bio fenomen koji je samo napredovao. Imao sam dobar odnos s njim. Mnogo voli Brazilce, a pričao mi je da veliki obožavalac Nejmara. Igrao je malo, zatim otišao, ali je fantastičan dečko. Videli smo u kakvog velikog igrača je izrastao",
rekao je Everton Luiz.

Iako su kratko bili saigrači, jer je Vlahović otišao u Fiorentinu čim je postao punoletan, dvojica igrača su ostvarila blizak odnos.

"Igrao se sa mojim sinom Bernardom, koji je mali, pa ga je zvao Bernardinjo. A mi smo se šalili i zvali njega Dušinjo", kaže Everton.

Dušinjo bi bila brazilska verzija deminutiva imena Dušan.

Vlahović i Luiz su u sezoni 2015/2016 osvojili Kup Srbije, a upravo je "Dušinjo" bio strelac u finalu protiv Javora u pobedi 2:0.

Dvojica fudbalera su održali prijateljsku vezu. Kada je Juventus bio na turneji u SAD, gde je Luiz igrao za Real Solt Lejk, Srbin mu je dao karte za utakmicu.

Luiz će bodriti Vlahovića u četvrtak, ali se nada pobedi Brazila.

"Brazić će pobediti, biće 3:1 ili 4:1. Ali bi Vlahović trebalo da postigne taj gol. On je divan momak, skromna osoba i sjajan igrač. Navijam za njega, ali Brazil je Brazil", zaključio je Everton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.