Al Smuđa - Qatar 2022 -

Upao sam na žurku Hrvata u centru Dohe: Zadovoljstvo od 4.000 evra po osobi VIDEO

Hrvatski navijači nisu odustali od Svetskog prvenstva porazom od Argentine. Naprotiv...

Izvor: B92 Hrvatska, Maroko
Podeli
Foto: B92/SS
Foto: B92/SS

Odavno već tradicionalno, na dan svake utakmice na Mundijalu u Kataru, "Suk Vakif" vrvi od navijača. U ovom slučaju marokanskih i hrvatskih.

I dok su Marokanci usred pomenute kultne ulice raširili veliku zastavu svoje zemlje, pristalice "vatrenih" našao sam na krovu jednog eminentnog hotela.

Zapravo, najpre sam čuo kako sa otvorenog prostora u strogom centru dopire balkanska muzika i novinarski njuh je odradio ostatak.

Na ulazu u hotel dobio sam dozvolu da uđem i pridružim se žurci na krovu, gde je bio veliki bazen, otvoreni bar i 50-ak srednjovečnih navijača u "kockastim" dresovima.

Uveliko su "ušli u čašu" i baš su se dobro zabavljali, ali su se malo "presekli" kada su me videli sa akreditacijom i jedinog u civilu. Pomislih:
"Još kad čuju da sam iz Srbije..."

I naravno, vrlo brzo su shvatili, ali sam prošao lagan "test" sa pitanjem "da li idem na utakmicu sa Marokom". Pokazavši im kartu pridobio sam ih.

Ispostavilo se da su u pitanju zaposleni u dve zagrebačke građevinske firme, kojima je organizovan jednodnevni "team building" u Kataru uz odlazak na utakmicu za treće mesto.

Kada su jedni čuli da firma šalje ove druge u Dohu, tražili su to isto od svojih poslodavaca i oni nisu imali kud. Kako su mi rekli, samo avionska karta izašla je oko 2.000 evra, a smeštaj i ulaznica za meč još toliko.

Shvatio sam i sam, mada su mi više puta ponovili, da su to dve najbolje građevinske firme u Zagrebu.

Nisu svi hteli da se snimaju, a i zašto bi kad su se baš opustili i uživali u svom danu. Pevale su se domovinske pesme, ali ne i one politički nekorektne, što je za svaku pohvalu.

Čak mi je izvesni Vedran (pored konstatacije da je šteta što je Srbija sa tako jakim timom loše prošla i pitanja da li su tačne priče "ko je sa kim spavao") ispričao kako je protiv širenja mržnje i da ne želi da njegova deca uče da crtaju "šahovnicu" u vrtiću. Ali, da još uvek postoje pojedinci koji to potenciraju u Hrvatskoj.

"Veruj mi, iako sam dete tog rata, imam u Srbiji mnogo prijatelja i poslovnih partnera. Niko više ne želi da se mrzimo, već da nastavimo sa normalnim životom", reči su Vedrana koje bi naši narodi trebalo da upamte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu